avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna contract 2h/saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna contract 2h/saptamana

Am o societate comerciala ce functioneaza ca afterschool. Profesorii vin cate doua ore pe sapatamana / patru ore pe saptamana in functie de cursurile pe care le tin cu copiii. Contractele de munca sunt incheiate cu 2 sau 4 ore pe saptamana la fiecare, in functie de programul lor real.
Am sunat la ITM cu umila intrebare de a mi se spune unde pot gasi prevederile pentru a stii cat concediu de odihna trebuie sa acord. In codul muncii se prevad cele douazeci de zile urmand a se face proportional doar in conditiile in care, de ex, persoana s-ar angaja in iunie. Mi s-a raspuns ca nu stie nimeni, ca nu exista astfe de prevederi in lege!
As vrea sa stiu, daca a intalnit cineva aceasta situatie, cum se calculeaza numarul de zile de concediu de odihna ce trebuie acordat, intrucat daca acord aceste zile de co, ei nu ar mai veni la munca aprox jumate de an, ceea ce este absurd!
Va multumesc mult.#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 21 Martie 2013
Concediul este minim 20 zile pe an, conform Codului muncii.
Calculul indemnizatiei o faceti cf art.150 din acelasi Codul muncii.
Vedeti art.106 alin.1 C.mun. coroborat cu art.145 alin.1 C.mun.

Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
...

Art.106 alin.1 C.mun. : Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata CO.
de acord cu dvs. insa 20 zile lucratoare.
profesorii vin cate 2 ore patru zile pe luna...adica cinci luni de concediu de odihna?? este aberant....

Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.

Prin urmare, numarul de zile de CO este aceleasi , insa indemnizatia de CO se raporteaza lla drepturile stabilite pentru programul normal de lucru. si se va calcula potrivit disp. art. 150 codul muncii



Nu este nicio aberatie ... calculul care se face cum si in ce fel beneficiaza trebuie sa fie in concordanta cu prevederile legale ..

Legea este clara , indiferent de durata timpului de munca, durat minima a Co este de 20 de zile lucratoare pe an calendaristic.

Alte discuții în legătură

Zile concediu pentru jumatate norma ContSters290458 ContSters290458 Buna seara, sunt profesor cu norma intreaga, si informatician cu jumatate de norma.Intampin greutati la calculul zilelor de concediu odihna. De cate zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - norma 1h/saptamana Patience Patience Buna ziua, Stiu ca nu se calculează CO in raport cu norma de lucru, dar ce fac in situatia in care am un salariat cu norma de 1h/saptamana? Tot 21 zile CO? ... (vezi toată discuția)