Am participat acum 1 saptamana la un meci de fotbal.La sfarsitul meciului am fost retinut de jandarmi pe motiv ca m-au filmat ca am dat cu torta.Eu nu am dat,nici macar nu am atins vreuna...in fine,m-au pus sa dau declaratie...am refuzat...mi-au luat datele si acum am primit o citatie in calitate de faptuitor privind dosar penal.
scrie ceva de art.198 C.pr.pen:art 176 alin.1 lit e C.pr.pen si art. 171 alin. 2 si 3 C.pr.pen.
Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi iau avocat sau sa ma duc singur tinand cont ca nu au nicio dovada.?
Daca ati primit citatie,se impune sa va asumati sa dati curs ,sa va prezentati la organul ce cercetare penal,ocazie cu care vor fi precizate acuzele la adresa dvs
Aveti dreptul sa solicitati termen pentru angajare persoana specializata,care sa studieze dosarul si sa poata sa se pronunte asupra strategiei de reprezentarea si aparare a intereselor dvs.
[Editat - articolele redate de dvs. nu au legatura cu cele mentionate in citatie]
Intr-o lume ideala, sigur ca cei nevinovati stau linistiti. Nu cred ca ar trebui sa va nelinistiti nici dumneavoastra, daca va stiti "curat", insa chiar si sustinerea nevinovatiei ar trebui facuta "ca la carte", ca sa evitati sa fiti tarat cine stie cat timp in anchete si instante. Chestiunea prezumtiei de nevinovatie am invatat-o si eu in facultate, dar in practica lucrurile nu stau intotdeauna asa.
Era pe forum acum cateva zile un topic al unui domn (tot nevinovat) pe care l-au ridicat mascatii de acasa, i-au distrus usa, a fost supus la 5 teste poligraf, a dat declaratii, etc. Toate pe timpul, banii si nervii lui, caci era nevinovat. Acum vrea sa dea Ministerul de Interne in judecata, tot pe timpul, banii si nervii lui, caci se poate intampla si sa piarda.
De aceea e bine sa evitati astfel de situatii, parerea mea.
Daca nu doriti , sau nu puteti sa va angajati avocat , puteti sa mergeti la sectie , sa vedeti despre ce este vorba .
Daca situatia vi se pare incalcita , puteti sa va rezervati dreptul de a nu declara nimic si totodata solicitati un termen pentru a va angaja un avocat care sa studieze dosarul.
Intr-adevar , datoria parchetului este de a strange dovezi atat pentru a va dovedi vinovatia , dar si dovezi care v-ar demonstra nevinovatia , intrucat nici o persoana nevinovata nu trebuie sa raspunda penal .
Citatie
predaangela
buna seara. Am si eu o intrebare : am primit o citatie de la o sectie de politie pt peste cateva zile si scrie ceva de un dosar penal, ceva de art 198 cod ... (vezi toată discuția)