avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchidere firma,neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchidere firma,neplata salariu

buna ziua.in data de 28.03.2013,am fost anuntata telefonic de catre administratorul firmei la care lucrez ca a inchis magazinul.a doua zi desi aveam cheile si nu semnasem ordinul de incetare a contractului de munca nu mi s-a permis accesul la locul de munca.nici pana acum nu mi s-a platit salariul mi s-a spus ca firma este in insolventa si ma va plati cand va avea bani.am fost amenintata ca daca vrea ma scoate lipsa la inventar,doar ca nu s-a facut niciodata un inventar.am cerut adeverinta pt medicul de familie si mi s-a spus ca are contul blocat neplatind contributia de la sanatate.banuiesc ca nu s-a platit nici o contributie.mi s-au incalcat toate drepturile sociale,financiare si drepturile ca sunt intretinatoarea unui copil minor.firma a avut drept actionar pe sotia lui iar el a fost administrator delegat,banuiesc ca au facut multe inginerii:garantie care nu a fost depusa in nici un cont,divort aranjat ca sa nu i se opreasca bunurile,procese cu furnizori neplatiti,procese cu persoane fizice pt datorii neachitate.cum imi pot recupera salariul si garantia si drepturile sociale pt perioada cat am lucrat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:49, 21 Martie 2013
din nefericire daca firma este in insoventa nu ramane decat sa va inscrieti la masa credala. ...la SRL-uri capitalul social este de 200 lei....daca au insa bunuri pe firma puteti fosmula plangeri la politie si ANAF ca vor sa le scoata....
Verificati mai intai daca societarea este in insolventa ... neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si , totodata, poate face obiectul unei actiuni in instanta ... daca nu este in insolventa si s-a folosit de acest tertip va trebui ca odata cu actiunea in instanta sa solicitati si instituirea unui sechestrul asigurator asupra bunurilor societatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru judiciar ContSters134651 ContSters134651 Am obtinut in instanta sechestru judiciar asupra unui imobil din al carui pret am achitat 90%.Nu s-a incheiat contr. de v-c pt. ca dezvoltatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Firma angajatoare intrata in insolventa, cum imi recuperez banii cuveniti pentru incalcarea drepturilor salariale? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti ce se intampla in cazul in care fosta firma angajatoare, cu care eram in proces pentru incalcarea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Informatii despre insolventa alina_pmi alina_pmi buna ziua as avea nevoie de niste informatii,cat se poate de repede incerc sa va expun cat pot de scurt \"problema\" sotul meu are o firma unde este asociat ... (vezi toată discuția)