avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatie de plata - achitarea facturilor inainte de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatie de plata - achitarea facturilor inainte de primul termen, procedura penalitati

Sunt SRL si sunt citat intr-un proces de recuperare creante facturi si plata de penalitati de 1% pe zi de intarziere conform stipularii din facturi, daca platesc inainte de prima infatisare facturile mai pot fi obligat de instanta la plata penalitatilor de intarziere? Facturile sunt din 2010 si 2011 pentru piese auto. Am avut si am mari probleme financiare. Va rog respectuos sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:07, 21 Martie 2013
Puteti fi obligat la plata penalitatilor de intarziere calculate pana la data achitarii debitului principal.
Incercati sa conveniti cu societatea reclamanta sa renunte la judecata fara sa solicite cheltuieli de judecata in schimbul achitarii de catre dvs. a debitului restant pana la primul termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru somatia de plata cristina35 cristina35 Va rog frumos , lamuriti-ma si pe mine intr-o problema, ca eu inca nu am reusit sa ma dumiresc singura... Am avut azi termen pentru o somatie de plata la care ... (vezi toată discuția)
Penalitati la incasari laura-jurist laura-jurist buna ziua in cazul in care o creanta se recupereaza integral, dar cu intaziere, ulterior incasarii acesteia se poate emite o factura de penalitati, ... (vezi toată discuția)
Cerere emitere a ordonantei ce va contine somatia de plata danpavel57 danpavel57 Am primit o citatie insotita de o actiune, de la un SRL partener caruia probabil nu i-am platit vreo factura, fara sa vreau. suma este infima, 2000 RON. Buba e ... (vezi toată discuția)