avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

va rog frumos:
se poate ca un angajat sa beneficieze de indemnizatie crestere copil si de salariu in acelasi timp. mai exact, sotia e casnica si a nascut in aceasta luna. tatal - angajat cu vechime de 10 ani, poate cumula indemnizatia cu salariul (continuandu-si, astfel, programul de lucru normal?).
sau e vorba despre stimulentul de crestere copil?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:10, 21 Martie 2013
1. - Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu salariul.
- Stimulentul de insertie se acorda numai daca persoana solicitanta are venit din salariu.

2. - Daca mama este casnica atunci tatal poate beneficia de stimulentul de insertie de la data nasterii copilului.
- Va primi salariu pentru munca depusa si va mai primi, de la stat, 500 lei pe luna pana va implini copilul 2 ani.

3. Tata trebuie sa depuna la Primarie cererea si actele necesare pentru stimulentul de insertie (de la Primarie ia si lista cu actele necesare).
si acesti 500 lei sunt din fondurile primariei, da? nu au legatura cu angajatorul?
multumesc!
1. Actele pentru indemnizatie CCC sau stimulent de insertie se depun la Primarie care le trimite la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie din fonduri bugetare alocate pentru asa ceva.

2. Angajatorul nu are de a face cu plata indemnizatiei pentru CCC si a stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil oana8989 oana8989 buna ziua.daca mama nu este angajata poate intra tatal in concediu de crestere a copilului lucrand in continuare? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ioanagliga ioanagliga Buna ziua Am si eu o intrebarea referitoare la primirea stimulentului de insertie. Sotul meu lucreaza si poate beneficia de primirea stimulentului de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil simonasofia simonasofia buna seara.sotul meu lucreaza ca sofer de tir cu carte de munca poate intra in prenatal dar sa mearga in continuare la munca? (vezi toată discuția)