avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trecere la impozit pe venit microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trecere la impozit pe venit microintreprindere

Buna ziua,
Am o societate care are cod caen 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea
De la infiintare, respectiv 2011 nu a realizat venituri si nici nu a avut un contract incheiat.
Este necesar ca incepand cu februarie 2013 sa intre la impozit pe venitul microintreprinderilor sau este exceptata in conditiile in care obiectul de activitate il reprezinta consultanta si nu a realizat astfel de venituri?
Nu sunt obligate sa plateasca impozitul pe veniturile microintreprinderilor, persoanele juridice romane care :
a) desfasoara activitati în domeniul bancar;
b) desfasoara activittai în domeniile asigurarilor ai reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere în aceste domenii;
c) desfasoara activitati în domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului
La Finanate parerile sunt impartite. Unii analizeaza din punct de vedere al caen-ului alti din punct de vedere al veniturilor (venituri 0 si nici contracte).
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 16:15, 21 Martie 2013
Buna ziua,
Din punctul meu de vedere trebuie sa treceti la imp. pe ven. microintreprinderilor. Daca in viitor o sa aveti lucrari oricum va avantajeaza sa platiti 3% din CA intrucat din propria mea experienta cei care se ocupa cu activitati de inginerie au cheltuieli mai putine si venituri mult mai mari....asteptati si alte pareri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri din activitati cu cod caen 7022 si 6622 robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Am doua situatii: O firma care are in CUI codul CAEN 4711 dar a obtinut venituri in 2012 prin activitati din codul CAEN 7022 (consultanta in ... (vezi toată discuția)
microintreprindere Andra_m Andra_m Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cum este corect sa platesc impozit. Din martie mi-am deschis un SRL, sunt singurul actionar, nu am angajati ... (vezi toată discuția)
Platitor impozit profit, venituri consultanta 2013 dona77 dona77 Buna seara, Referitor la OG 8/2013 si norme - trecerea la microintreprindere (de la 1 februarie 2013) nu este obligatorie daca s-au realizat anumite ... (vezi toată discuția)