avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare corespondenta - penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare corespondenta - penitenciar

Buna ziua!
Poate ca nici nu trebuia sa pun intrebarea la aceasta sectiune...ci mai degraba la o revista...
As vrea sa intreb...ce se poate intampla daca un colaborator la un penitenciar se implica afectiv cu o detinuta, fara dovezi in afara de cele care ar rezulta din violarea corespondentei, a telefoanelor...Nu e vorba de nimic interzis, telefoane mobile sau altceva, doar de sentimente.
E vorba de o relatie de dragoste care se va solutiona cu o casatorie, dupa expirarea contractului de colaborare peste 2 luni, avand in vedere ca acel colaborator a semnat un regulament prin care nu trebuia s aaiba relatii emotionale cu detinutele.
Problema este ca au inceput sa nu mai ajunga toate scrisorile , dar, neputand demonstra aceasta. La vizite nu poate merge fiind colaborator, deocamdata, asa ca singura modalitate este scrisoarea.
Angajatii penitenciarelor au dreptul sa asculte telefoanele, sa verifice numerele de telefon? Sa interogheze proprietarii numerelor d etelefon ale detinutilor.
Ca am inteles ca persoanele private de libertate au dreptul sa isi treaca pe card numere de telefon de la oricine, inclusiv persoane din viata publica.
Ma refer daca acel colaborator poate fi sanctionat in vreun fel, daca prin metode neortodoxe se afla ca este expeditorul scrisorilor.
multumesc
multumesc
Cel mai recent răspuns: utilizatorx , utilizator 06:42, 24 Martie 2013
Fiecare detinut are un dosar electronic in sistemul informatic al ANP , acolo se regasesc poze cu detinutul, condamnarile, perioada executata, situatia financiara a cardului, persoanele acceptate la vizita, abaterile, recompensele, ---- NUMERELE DE TELEFON APELABILE (maxim 10 numere) --- care se pot adauga / modifica numai prin cerere la seful de sectie .
Telefonul de pe coridor este legat la sistemul informatic al penitenciarului, pentru a comunica soldul si pentru a stoca informatiile convorbirii.
Am avut ocazia de a observa cam ce contine acel dosar individual si pot spune ca da, contine inregistrarile telefonice ale fiecarui detinut, data, ora, durata si atentie : UN FISIER FORMAT WAV SI MARIMEA LUI IN KB.
Intradevar nu stiu daca pot fi ascultate fara o parola, autorizatie, ceva dar cert este ca sunt inregistrate.
Cat despre scrisorile care nu ajung la destinatar e posibil sa fie greseala factorului postal, nu a superiorilor deoarece in momentul in care postasul vine la poarta penitenciarului semneaza un proces verbal - tabel - cu toate intrarile iar daca un detinut face plangere iese urat (am avut placerea de a vedea un gardian sanctionat pentru ca a citit formula de adresare si l-a rostit in prezenta altor detinuti)
Pentru a evita astfel de neplaceri folositi serviciul "Scrisoare recomandata", ieftin si sigur pentru corespondenta.
orice contract are si niste clauze de reziliere.
daca sunteti neaparat interesat puteti renunta la contract.
nu cred ca risca cineva sa retina scrisorile decat in cazuri exceptionale si nu cred ca situatia expusa mai sus ar fi ceva extraordinar .
referitor la inregistrari aceastea nu inregistreaza decat nr de telefon , durata, costul si identitatea celui apelat identitate care e aceea pe care a declarat-o detinuta.
in rest sunt doar supozitii si banuieli subiective.
parerea mea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum iau legatura cu un deținut? Mirela-Alexandra Mirela-Alexandra Am o intrebare..... un prieten este inchis in Peritenciarul Gherla si doresc sa il vizitez. Am sunat la Penitenciar ,insa nu au voie decat rudele pana in ... (vezi toată discuția)
Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
Hartuire din partea unei firme de creditare BorisAdrian BorisAdrian Buna ziua, In urma cu ceva timp am participat la un mic proiect al unei multinationale si am avut cativa oameni in subordine. Unul dintre ei a facut un credit ... (vezi toată discuția)