avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reducere sentinta tentativa de omor - dupa intrarea in vigoare a noului cod penal

buna ziua tuturor ! as avea o intrebare si anume - se reduce din pedeapsa art.20 cp. rap. la art.176 lit.b (7 ani si 6 luni ) dupa noul cod penal ? adica , exista posibilitatea de eliberare conditionata inainte de termen , avind in vedere ca sentinta definitiva din 08.04.2008 ? va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:33, 26 Martie 2013
la comisia de eliberarare conditionata intra cind face cam 54 de luni din pedeapsa si eu sint in situatia ta dar nepotul meu face 4 ani executati pe 11 aprilie si in comisie intra in toamna si el a fost la munca depinde unde e inchis si pe ce regim pentru ca domni din comisia aceasta cam se despart greu de ei si le da aminari in noul cod nu stiu cum se prezinta acest art 176 pentru ca nepotul meu in vechiul cod penal e condamnat in baza art 173-174 noul cod il poti gasi pe googleproiectul noului cod penal
amanarile se dau pentru conduita neconforma si nu pentru mofturile membrilor comisiei.
daca dati relatii despre cate zile a casigat pruin munca si care este data exacta a arestarii vi se va raspunde si cand va intra in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.
referitor la ce a scris melinaR nu cred ca e corect ca unul care nu a respectat regulamentul de ordine interioara din cadrul locului de detinere sa fie liberat conditionat deoarece liberarea conditionata se propune functie i9n primul rand de comportament.
Eu zic sa cititi codul nou cand o sa fie in vigoare. Cine stie care va fi forma finala.
va multumesc frumos pt. sugestie
chiar crede ti ce spune ti domnule doberv ca aminarile se dau numai dupa conduita detinutului eu nu cred din ce se intimpla la aceste comisii da e adevarat ca un detinut nu poate fi eliberat daca a facut probleme grave in interiorul penitenciarului dar aceste rapoarte se fac si daca te uiti un pic urit la un gardian iti face raport si cum credeti ca se pote reabilita detinuti itr- un penitenciar cind e inchis cu 20 -30 de persoane intr- o camera si fiecare e pe limba lui acolo nu poti minca sau fuma o tigara ca se gaseste unu sa te injure de tot ce ai pe lumea asta iti trebuie o minte de fier si o nepasare sa poti intoarce spatele si sa ti vezi de ale tale Nu cred ca se va reeduca niciodata un om inchis intr-o asemenea puscarie ba are sa vina cu mult mai multe sechele din puscarie si ca din cauza sa numai ajunga acolo o sa incerce sa fie cuminte afara dar cei mai multi se reintorc pentru simplu fapt ca sint marginalizati de societatea in care traim si prefera sa traiasca inchisi decit sa fie liberi

Alte discuții în legătură

Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)
Termenul cel mai apropiat pentru iesire din inchisoare MorosanuMadalina MorosanuMadalina Dupa ce perioada un detinut poate iesi mai repede din inchisoare, avand pedeapsa de 4 ani cu executare pentru aderarea sau sprijinirea unui grup infractional ... (vezi toată discuția)
Modificarile aduse de ncp: tentativa de omor melinaR melinaR buna nu stiu cum sa formulez intrebare dar din cite am citit in noul cod penal incadrarea de tentativa de omor s-a modificat sau nu am citit eu bine va rog sa ... (vezi toată discuția)