avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum formulez o cerere pentru lipsa aparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum formulez o cerere pentru lipsa aparare

am un proces si nu am aparare si am inteles ca pot sa depun o cerere pt lipsa aparare ,pentru ca procesul sa fie amanat. Rog urgent.
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 22 Martie 2013
Cerere de amanare pentru lipsa de aparare se formuleaza la primul termen de judecata. Nu este necesar sa o formulati in scris, ci va prezentati in fata instantei si solicitati oral un termen pentru a va angaja un aparator.
Admiterea unei astfel de cereri difera, in functie de natura cauzei( civila sau penala). In cauzele civile, daca citatia va fost comunicata cu cel putin 2 luni inainte de termen exista posibilitatea ca aceasta cerere sa fie respinsa. In cauzele penale, de regula astfel de cereri se admit.
este al 2 lea termen,la primul nu s-a prezentat soc respectiva si acum eu nu am aparare.
Deci v-a trebui sa merg luni la proces si sa cer amanare?
Presupun ca la primul termen a fost lipsa de procedura cu societatea parata si din acest motiv s-a amanat cauza. Da, asta trebuie sa faceti. Exista insa posibilitatea sa va fie respinsa aceasta cerere deoarece ati fost prezent si la primul termen si nu ati facut niciun demers in acest sens.
multumesc!
Sunt sanse mici sa vi se acorde un termen pentru lipsa de aparare, daca aceasta cerere nu este una temeinic motivata.

Va trebui sa convingeti instanta ca nu ati avut posibilitatea de a va angaja un avocat si ca intr-un termen relativ scurt veti face acest lucru, ca nu este o cerere formulata cu rea-credinta pentru a tergiversa solutionarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pentru angajare avocat - al 11-lea termen oltul oltul proces penal cu doi inculpati....11-lea termen...pot sa cer amanare pt angajare avocat? (eu inca nu am cerut amanare pt angajare avocat,nici nu am fost prezent ... (vezi toată discuția)
Cate cereri de amanare se accepta intr-un proces??? LOPY LOPY S-a cerut o amanare pentru cauze medicale si la urmatorul termen s-a cerut amanare pentru ca ar avea un alt proces in alta localitate!!! S-au acceptat ambele ... (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)