avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CATE CERERI DE AMANARE SE ACCEPTA INTR-UN PROCES???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CATE CERERI DE AMANARE SE ACCEPTA INTR-UN PROCES???

S-a cerut o amanare pentru cauze medicale si la urmatorul termen s-a cerut amanare pentru ca ar avea un alt proces in alta localitate!!! S-au acceptat ambele amanari, din curiozitate intreb cate cereri de amanre ar putea sa mai accepte curtea de apel, nu de alta dar procesul este la 100km de resedinta mea si partea adversa ( angajatorul) , nu binevoieste sa ma anunte si pe mine de aceste amanari, deci ma cam plimb pe drumuri degeaba.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 16 Decembrie 2009
Cererile de amanare se fac de cate ori partea are cate un motiv, instanta le admite daca le considera intemeiate, dar nu prea multe.
La a doua amanare in mod normal avocatul trebuia sa-si asigure un suplinitor. Instanta ar fi putut sa respinga aceasta cerere, pentru ca este de fapt o tergiversare a cauzei. Puteti solicita plata cheltuielilor de transport, daca aveti biletele, sau bonuri de benzina.
Conform art,156 alin 1 din codul de procedura civila instanta ca putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata.
Amanari pot fi mai multe in prima instanta - pentru judecata de fond -
- proceduri incomplete atunci cand nu sunt ambele parti,ori nu s-au prezentat martorii,ori nu s-au adus dovezile solicitate in termen,solicitare angajare aparator,...samd.

Pentru urmatoarele instante de apel,recurs si caile de atac extraordinare,termenele se reduc considerabil .
In Curtile de Apel,in principiu,se da pronuntarea si intr-un singur termen unic(fara nici un drept de apel).
Depinde de speta si de partile din proces.
Daca la dosar exista toate probele concrete care pot conduce la o solutionare justa si legala,solicitati judecarea cauzei si in lipsa Dv.,conform art.242 Cod Procedura Civila.
Depuneti si o cerere in care solicitati cheltuielile de transport de la partea adversa.
In principiu,cheltuielile de transport sunt admise in cazul partii care are castig de cauza.
Succes !

Nana79 a scris:

Cererile de amanare se fac de cate ori partea are cate un motiv, instanta le admite daca le considera intemeiate, dar nu prea multe.


Nu este chiar asa ..... de exemplu, pentru lipsa de aparare instanta poate acorda numai o singura data amanarea ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe propuse in lipsa uneia dintre parti lolo0112 lolo0112 in cazul in care am depus o cerere de amanare pentru a mi se comunica inscrisurile de la dosar(la al doilea termen si a doua amanare, prima amanare fiind ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Amanare proces blod blod Daca nu ma pot prezenta la proces din motive de serviciu, fiind plecat din localitate, in baza carui act normativ pot cere amanarea? Pana acum m-am prezentat ... (vezi toată discuția)