avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat locuinta - trebuie inregistrat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat locuinta - trebuie inregistrat la Finante?

Buna ziua,
Am un apartament proprietate personala, in care am convenit sa locuiasca o persoana care imi este prietena. Cum nu pot sa-i iau chirie, am facut un contract de comodat in care am specificat ca trebuie doar sa plateasca taxele (gaz, curent, ...) si sa o foloseasca ca un bun locatar, etc.
Unii vecini sunt mai suspiciosi si intrebarea mea e, acest contract de comodat semnat de ambele parti trebuie inregistrat undeva, sau e suficient ca avem fiecare un exemplar?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:20, 22 Martie 2013
Contractul de comodat poate fi facut atat sub semnatura privata asa cum l ati facut dvs sau in forma autentica la notar si inscris in Cartea funcciara a imobilului.
Teoretic ar trebui inregistrat la finantele locale, insa cei de acolo nu cunosc notiunea de comodat, fiind familiarizati doar cu cea de inchiriere.
Din punctul meu de vedere nu incalcati nicio norma daca nu inscrieti comodatul la finante, atat doar, ca acel contract nu va avea data certa.
Succes!
Contractul este valabil incheiat intre dvs si nu trebuie inregistrat nicaieri. Vecinii nu au de ce sa fie suspiciosi, nu aveti obligatia de a le prezent acel contract. In calitate de proprietar dispuneti cum doriti de bunul dvs, in limitele legii binenteles.

Acest tip de contract da dreptul persoanei de a locui in imobil pt perioada specificata in contract, platind cotele de cheltuieli aferente acestei folosinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat ContSters146176 ContSters146176 gazda copiilor mei le a spus ca le face un contract de comodat,va intreb ; copii mei vor plati toate utilitatiile apa gaz,curent,impozit,datorii,in afara de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat incheiat de avocat pentru...sediul profesional Irina S. Irina S. Ca sa obtina CIF de la finante, avocatul trebuie sa depuna la dosar pe langa declaratia 070..etc. si un contract de inchiriere/comodat/proprietate. In ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat apartament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate face un contract de comodat intre doua persoane fizice ? Vreau sa fac un astfel de contract in ceea ce priveste un apartament. ... (vezi toată discuția)