avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... preschimbare termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

preschimbare termen de judecata

Buna ziua, pentru o actiune depusa in data de 10.10.2012 ce art trebuie sa invoc pt preschimbare termen de judecata , art. 153 alin. (3) Cod procedură civilă sau 230 dupa noul cod?
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 13:08, 22 Martie 2013
art. 153 alin. (3) Cod procedură civilă .

Dispozitiile Noului Cod de Procedura Civila sunt aplicabile actiunilor promovate dupa data intrarii in vigoare a Noului Cod, respectiv 15 februarie 2013.
art. 24 Cod de procedură civilă stipulează faptul că "dispoziţiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor şi executărilor silite care au început după intrarea acesteia în vigoare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire geo-vem geo-vem In 2006 am incheiat un ctr. cu o unitate bancara,din anul 2010 nu am mai achitat creditul.In anul 2013 luna a Feb un cesionar,recuperator de credite , obtine ... (vezi toată discuția)
Potrivit cãrui cpc se va judeca apelul? antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă începută în anul 2009, pronunțarea pe fond în 2013, cu drept de apel. Pentru apel se aplică vechiul Cod de procedură civilă sau ... (vezi toată discuția)
Intrarea în vigoare a ncpc - nelamuriri termene courvoisier courvoisier As dori o precizare privind intrarea in vigoare a NCPC. Deja dosarele inregistrate dupa 15 februarie primesc termen dupa NCPC. Nu am inteles despre termenul ... (vezi toată discuția)