avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

In 2006 am incheiat un ctr. cu o unitate bancara,din anul 2010 nu am mai achitat creditul.In anul 2013 luna a Feb un cesionar,recuperator de credite , obtine o incuviintare executare silita .In anul 2018 instituie poprire asupra veniturilor salariale.
Executarea era prescrisa?
De ce atit in adresa de infiintare comunicata debitorului cat si ,tertului poprit ,sunt invocate dispozitiile vechiului cod de procedura civila?
Contesatatia se judeca pe noul cod?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:41, 8 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noul cod de procedură civilă a intrat în vigoare la data de 15 februarie 2013.
Articolul 24 - Legea aplicabilă proceselor noi
Dispozițiile legii noi de procedură se aplică numai proceselor și executărilor silite începute după intrarea acesteia în vigoare.
Articolul 25 - Legea aplicabilă proceselor în curs
(1) Procesele în curs de judecată, precum și executările silite începute sub legea veche rămân supuse acelei legi.
Cat priveste intervenirea prescriptiei dreptului de a obtine executarea silita, chestiunea este discutabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit cãrui cpc se va judeca apelul? antonescu gheorghe antonescu gheorghe Cauză civilă începută în anul 2009, pronunțarea pe fond în 2013, cu drept de apel. Pentru apel se aplică vechiul Cod de procedură civilă sau ... (vezi toată discuția)
Instanþa competentã sã soluþioneze o contestaþie la executare conform noului cod de procedurã civilã clara1801 clara1801 Buna ziua, Am in practica urmatoarea speta: executarea silia a fost inceputa sub imperiul vechiului cod de procedura civila (ianuarie 2013). Toate actele de ... (vezi toată discuția)
Executare silita in veciul cod si art 732 din ncpc desirelia75 desirelia75 daca executarea silita s-a inceput pe vechiul cod civil se poate solicita acum sechestrarea bunurilor mobile aflate in mainile tertilor conf art 732?cred ca in ... (vezi toată discuția)