avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comisia de disciplina

exista un timp legal scurs de la intrunirea comisiei de disciplina si pana la luarea unei decizii referitor la sanctiunile unui angajat ? ( angajatul a primit o decizie in care se specifica ca este suspendat pe perioada desfasurarii "anchetei" respective)

in acest timp , pana ce angajatul primeste o decizie finala , se poate angaja la alt loc de munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 3 Aprilie 2013
Art.252 alin.1 Cmun. prevede ca, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Referitor la termenul de 30 de zile vedeti si discutia de aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Pe perioada suspendarii c.i.m., salariatul se poate angaja in alta parte ...
Referitor la angajare pe perioada suspendarii cm , se poate angaja cu forme legale adica cu cm la alta societate , chiar daca la cealalta unitate nu are contractul incheiat?

Multumesc
Da, se poate angaja cu c.i.m. la o alta societate ....

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
se poate angaja cu norma intreaga de 8 ore la cel de-al doilea angajator salariatul caruia ii este suspendat astfel cim - pentru cercetare disciplinara, plangere penala etc.????
Da, intrucat nu exista niciun text de lege care sa-i interzica asa ceva ...

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de munca Nedelcu1988 Nedelcu1988 Mi se poate rezilia de catre angajator contractul individual de munca fara ca eu sa fiu instiintat in acest sens?...sau se poate aduce vreo modificare ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract in timpul concediului medical gigione01 gigione01 Am facut obiectul unei cercetari disciplinare. Decizia mi-a fost trimisa in plic si am primit-o pe data de 1-02-2016 si prevedea desfacerea contractului de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca blocata de societate luciandaniel luciandaniel Buna ziua. Am si eu o nelamurire sper sa ma puteti ajuta. In urma unui furt neraportat la politie (a fost din vina mea nu am inchis masina) am ramas fara marfa ... (vezi toată discuția)