Am concediat un salariat si i-am trimis trimis decizia de concediere prin posta cu confirmare de primire. Probabil ca acesta banuieste ce este in pilc a.i.nu si-a ridicat corespondenta, plicul intorcandu-se la mine nedesfacut.
Nedumerilea mea este legata de indeplinirea sau nu a procedurii comunicarii deciziei de concediere. Eu nu stiu nimic de salariat, i-am trimis decizia la adresa la care domiciliaza, adresa care mi-a comunicat-o el dealtfel.
Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?
Conform Art.77 din Codul Muncii
"Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului."
Deci, Decizia de concediere se comunica salariatului, acesta confirmand primirea prin semnatura. In cazul descris de dvs., nu puteti dovedi comunicarea deciziei, aceasta nu isi produce efectele. Sfatul meu ar fi sa-i transmiteti Decizia prin executor judecatoresc.
Art.77 C.mun. nu este aplicabil in speta .. s-a facut mentiunea ca este vorba despre art.252 alin.4 C.mun.. ... prin urmare, procedura de comunicare a fost indeplinita ... comunicarea deciziei se poate dovedi ...
cum anume imi dovediti faptul ca decizia a fost comunicata???
P.S. s-a pus intrebarea " Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?"
Se poate dovedi ca angajatorul a comunicat decizia de incetare a c.i.m. .. exista data postei , dat avizarii posteti si a reavizarii .. .. faptul ca a fost refuzata primirea scrisorii de catre destinatar , asta nu inseamna ca nu s-a indeplinit procedura de comunicare ...
C.mun. prevede :
- comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.
-dispoziţiile lui se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.