avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... comunicarea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

comunicarea deciziei de concediere

Buna ziua,

Am concediat un salariat si i-am trimis trimis decizia de concediere prin posta cu confirmare de primire. Probabil ca acesta banuieste ce este in pilc a.i.nu si-a ridicat corespondenta, plicul intorcandu-se la mine nedesfacut.
Nedumerilea mea este legata de indeplinirea sau nu a procedurii comunicarii deciziei de concediere. Eu nu stiu nimic de salariat, i-am trimis decizia la adresa la care domiciliaza, adresa care mi-a comunicat-o el dealtfel.
Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 6 August 2014
Este indeplinita procedura de comunicare .. insa daca doriti mai repetati-o inca o data ...
Conform Art.77 din Codul Muncii
"Decizia de concediere produce efecte de la data comunicarii ei salariatului."
Deci, Decizia de concediere se comunica salariatului, acesta confirmand primirea prin semnatura. In cazul descris de dvs., nu puteti dovedi comunicarea deciziei, aceasta nu isi produce efectele. Sfatul meu ar fi sa-i transmiteti Decizia prin executor judecatoresc.
Art.77 C.mun. nu este aplicabil in speta .. s-a facut mentiunea ca este vorba despre art.252 alin.4 C.mun.. ... prin urmare, procedura de comunicare a fost indeplinita ... comunicarea deciziei se poate dovedi ...
cum anume imi dovediti faptul ca decizia a fost comunicata???
P.S. s-a pus intrebarea " Daca plicul s-a intors la mine nedesfacut, s-a indeplinit procedura de comunicare avand in vedere art.252 art.4 Codul Muncii sau mai trebuiesa fac si alte demersuri?"

Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Zinaida Ciornii, Consultant resurse umane
Se poate dovedi ca angajatorul a comunicat decizia de incetare a c.i.m. .. exista data postei , dat avizarii posteti si a reavizarii .. .. faptul ca a fost refuzata primirea scrisorii de catre destinatar , asta nu inseamna ca nu s-a indeplinit procedura de comunicare ...

C.mun. prevede :
- comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

-dispoziţiile lui se întregesc cu celelalte dispoziţii cuprinse în legislaţia muncii şi, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezentul cod, cu dispoziţiile legislaţiei civile.

Alte discuții în legătură

Cum se poate comunica o decizie unui salariat, daca s-a intors plicul inapoi ? cristiannegru cristiannegru - angajatorul a trimis unui angajat o decizie prin posta - dupa 1 saptamana plicul s-a intors inapoi, la angajator, cu mentiunea: \\"Aviz.lipsa ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatului de a semna avertismentul scris andrada_aylin andrada_aylin Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care salariatul refuza sa semneze decizia de sanctionare disciplinara ( avertismentul scris). Multumesc! (vezi toată discuția)
Data comunicarii sanctiunii maria_88 maria_88 Art. 252. Codul muncii: (4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare ... (vezi toată discuția)