avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea fumatului in Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea fumatului in Romania

Buna ziua.
Am si eu o problema si va rog mult de tot sa ma ajutati. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 6. De curand s-au mutat vecini noi la etajul 5, sub mine. Problema mea este ca ei fumeaza foarte mult, probabil ca in baie, iar mie imi intra in casa tot fumul lor de tigara, desi tin geamul inchis la baie. Mentionez ca geamul meu de la baie este la ghena de gunoi, deci e posibil ca vecinii sa tina geamul lor deschis in timp ce fumeaza si astfel fumul lor intra la mine in baie si la vecina de langa mine, care are geamul tot la ghena. Am o fetita mica de 1 an si ne afecteaza foarte mult fumul de tigara. Eu am o problema alergica si nu suport acest miros, iar fetita este prea mica si nu vreau sa o expun fumului. Am fost la vecini sa discut calm cu ei, dar degeaba. Au facut scandal. Au afirmat ca este casa lor si fac ce vor in ea. Eu sunt de acord sa faca ce vor, dar numai sa nu imi faca mie rau. SItuatia nu s-a imbunatatit deloc, fumeaza la fel de mult si in urma discutiei. Presedintele de bloc nu poate sa intervina.
Pe principiul ”sunt cetatean european si am drepturi” as vrea sa imi rezolv cumva problema, sa nu ma afecteze fumul de tigara al vecinilor in casa mea. Ce as putea sa fac?
Exista vreo lege care sa reglementeze fumatul in apartament?
Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: alexutza_r_m , utilizator 23:42, 5 Aprilie 2013
Nu exista dispozitie in vigoare care sa reglementeze fumatul in proprietate individuala in imobil de locuit in comun
Insa ,dispozitiile care guverneaza activitatea asociatiatiilor de proprietari prevad
L nr 230/2007 Art 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica cu buna stiinta si sub orice forma folosirea normala a cladirii de locuit,
creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi,dupa caz,proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii,
precum si plata daunelor
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Poluare sonora si poluarea aerului IlieMobre IlieMobre Locuiesc la etajul 2 intrun bloc din ultracentrul muncipiului Cluj Napoca . Geamurile dau inspre o curte interioara extrem de linistita . Zillnic sunt deranjat ... (vezi toată discuția)