Subiect: antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburare de posesie pentru granituirea suprafetei antecontractate numai cu consimtamantul unui dintre coproprietari?
Buna ziua.
Am si eu o problema cu un teren.
In ianuarie 2009 am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata asupra unui teren din intravilan cu unul dintre coproprietarii-codevalmasi, iar in perioada imediat urmatoare o parte din acel teren l-am ingradit partial cu gard de plasa iar pe restul suprafetei am plantat stalpi.
Intrebarea este: acest antecontract prin care coproprietarul - promitent vanzator se obliga sa imi vanda partea respectiva din teren ma absolva de tulburare de posesie (precizez ca celalalt coprorietar este revoltat ca am ingradit acest teren supus antecontractului si a fost la politie pentru a face demersuri in vederea depunerii plangerii pentru tulburare de posesie, care l-a indrumat sa ceara in prealabil primariei sa constate daca s-a incalcat posesia).
Si daca nu ma acopera de tulburare de posesie acest ante-contract, cum as putea sa evit o eventuala sanctiune pentru tulburare de posesie?
Tin sa mai fac cateva precizari:
Coproprietarul care a incheiat cu mine antecontractul de v-cumparare detine cota de 1/2 din proprietatea asupra terenului in baza unui certificat de mostenitor din 1987, insa in certificatul de mostenitor succesiv celui anterior mentionat, respectiv cel din 2002, apare ca unic proprietar asupra acelui teren numai celalalt coproprietar codevalmas. In vederea constatarii erorii/falsului din acest din urma certificat coproprietarul (promitent vanzator) pagubit a facut recent contestatie la notariat in baza art. 52 din Legea 36/1995 privind activitatea notariala.
Ma poate avantaja cu ceva aceasta situatie pentru a evita o eventuala sanctiune pentru tulburare de posesie?
S-ar putea invoca necompetenta politiei in acest caz prin invocarea art. 27 lit. c) din Ordinul 634/2006 a ANCPI , dat fiind faptul ca nu s-a respectat prevederile imperative ale art. 25 lit. c) din acelasi ordin in momentul cand au facut cadastru (terenul antecontractat fiind vecin cu terenul nostru, iar suprafata intabulata fiind constata ca fiind mai mare cu 2,125% fata de cea care figureaza in actele de proprietate, iar noi nu am fost chemati pentru incheierea proc. vb de vecinatate prevazut de aceste ordin) - (
[ link extern ] ).
Cum as putea evita eventuale sanctiuni sau scoaterea competentei politiei prin art. 27 lit. c) din Ordinul 634/2006 a ANCPI ? ce demersuri ar trebui sa fac? (
[ link extern ] )
Va multumesc!