avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori

Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find decedata )
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la notariat si formulati cerere de acceptarea succesiunii daca aceasta nu a fost dezbatuta . Astfel nu veti fi omisa la citare .Daca aveti interes deschideti dvs. succesiunea. Daca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal puteti fi in laturata de la succesiune prin neacceptarte tacita sau expresa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sabrina1980 a scris:

dar in cazul in care eu nu aflu ca ei descid succesiunea si nu ma anunta nimeni si ma trezesc ca au vandut ce pot face ? va trebui sa ajung la tribunal ?


Este cu totul alt caz.
Depuneti in instanta anulare act Certificat de mostenitor.

Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
de la deces nu a trecut nici o luna ia ceilalti par sa se grabeasca eu nu dar ma interesa si am vrut sa stiu daca pot sa o faca fara mine pe romaneste spus pe la spate pt ca eu locuiesc in alt oras si eu am fot cel care a investit si a ridicat valoarea apartamentului .

multumesc frumos , sunteti de mare ajutor , nici nu aveti idee ca noi oameni care nu ne confruntam toata ziua cu asa ceva suntem atat de nestiutori in acest domeniu . multumesc frumos

as mai avea o intrebare daca unul dintre copii a investit ridicand valoarea unui imobil are mai multe drepturi decat celalalt ? va multumesc

Multumesc si Toate cele bune
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti documente care sa probeze investitia dumneavoastra in imobil, aceste cheltuieli va vor fi recunoscute astel : fie se impart intre mostenitori ( fiecare plateste in functie de cota sa din mostenire) , fie vi se acorda dumneavoastra o cota majorata.
Bună ziua.Am și eu o întrebare : Fiind singur la părinți ,tatăl meu a decedat și sa făcut succesiunea după el fiind moștenitori eu si cu mama,între timp a murit și mama ,nefăcând succesiunea după ea.Mostenirea fiind un apartament. Întrebarea e dacă aș putea să vând apartamentul fără succesiunea finală după mamă. Vă multumesc

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)