avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori

Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find decedata )
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Trebuie să dezbateti succesiunea și după mama.
Buna ziua !am nevoie si eu de un raspuns daca se poate .Se poate vinde un teren in lipsa unui mostenitor si cum?Mentionez ca proprietarul a murit acum 13 ani si nu s a dezbătut moștenirea.In lipsa lui a rămas soția și 3 fiice.Toate suntem de acord cu vânzarea însă una dintre surori este de negăsit de 2 ani...nu s ă ocupat si interesat de nimeni in aceasta perioada ..Va multumesc anticipat!

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Mergeti la notariat si formulati cerere de acceptarea succesiunii daca aceasta nu a fost dezbatuta . Astfel nu veti fi omisa la citare .Daca aveti interes deschideti dvs. succesiunea. Daca nu ati acceptat succesiunea in termenul legal puteti fi in laturata de la succesiune prin neacceptarte tacita sau expresa.

Vreau sa cumpăr casa de la unchiul meu care a decedat de curând .unchiul meu era divorțat si nu avea copii in schimb mai are in viata doi frați și doi frați morti care la randul lor au copii in totat sant 7 moștenitori pot lo a casa de la ei fara sa fac succesiunea cum procedez
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2022
PetraMarilena, utilizator
Trebuie dezbătută succesiunea după unchi.
Luați legătura cu moștenitorii și vedeți ce au de gând.
Buna ziua,am si eu o intrebare,anul yrecut sotia mea a decedat,am doi copii,unul major si unul minor.Am facut succesiunea pe toate bunurile imobile si mobile dar as vrea sa vind apartamentu in care locuim in vederea cumpararii unei case la tara si mi sa spus de la notar ca nu pot vinde pentru-ca am un copil minor.Eu ce trebuie sa fac in cazul acesta? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Mostenire- dorim sa vindem, cum putem proceda? moprea moprea Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit, dupa ce mama mea a murit cand eu aveam 7 ani si fratele meu12 ani. Tatal meu a decedat in anul 2004. Am facut ... (vezi toată discuția)