avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintarea executarii silite- debitor decedat
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintarea executarii silite- debitor decedat

Buna seara!dupa 6 luni de la moartea socrului meu firma [editat] cere executarea silita a datoriilor si se admite cererea. asta in 2010.eu nu am inteles pe cine judeca,ptr ca era mort.in iulie acum ar trebui sa se prescrie,nu?ce parere aveti,va multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Danutz26 , utilizator 21:02, 22 Martie 2013
Parerea mea este ca "executarea silita" se extinde asupra succesorilor debitorului. Prescrierea nu este o cauza de scapare de creantele datorate de defunc, ci din contra va incepe sa curga un nou termen. Dar va invoc Decizia civila Nr.1653/24.02.2011a ICCJ si veti constata ca un drept recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca este "imprescritibil", si, o hotarare judecatoreasca isi are putere executorie, chiar daca T.Ex. s-a prescris. Creditorul poate obtine o alta hotarare judecatoreasca pentru a-si realiza drepturile din vechea hotarare.Succes.
Din 2010 si pana acum, ce acte au fost comunicate la ultimul domiciliu al socrului Dvs.( debitor decedat ) ?
nu am primit nimic de la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Sulte nesolicitate, prescriere angajatlastat angajatlastat La data de 1 decembrie 2010 se emite hotararea judecatoreasca in dosar de partaj cu stabilirea unor sulte datorate. Beneficiarii sultelor nu ataca hotararea in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)