avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sulte nesolicitate, prescriere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sulte nesolicitate, prescriere

La data de 1 decembrie 2010 se emite hotararea judecatoreasca in dosar de partaj cu stabilirea unor sulte datorate. Beneficiarii sultelor nu ataca hotararea in nici un fel si nici nu solicita sultele, deci nu se executa silit creantele. La ce data s-a prescris dreptul de a cere aceste sulte ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:33, 23 Octombrie 2015
La 1 decembrie 2013 se prescrie dreptul de a cere executarea silita.

Isi mai pot recupera sultele doar prin plata de buna voie din partea debitorului. Daca insa litigiul ori sulta sunt inscrise in cartea funciara va trebui achitat pt a fi radiate aceste notari.
Se calculeaza 3 ani de la data emiterii hotararii? Nu de la data ramanerii definitive adica 1 ianuarie 2010 ?
De la data ramanerii definitive. depinde si daca s-a mai intamplat ceva semnificativ de atunci.
Da nu am observat ca ati mentionat ca 1 dec e data pronuntarii hotararii. Cei 3 ani curg de la data ramanerii definitive a hotararii dar nu sunt sigura ca e vorba de 30 de zile ci de 15 zile daca suntem intr-un partaj pe vechiul cod de predura aflat in vigoare in 2010.
Nu s-a intamplat nimic de atunci-nu s-a atacat hotararea, nu s-au cerut executarea silita a sultelor. Deci in 15 sau 30 zile ramane definitiva hotararea ?

Alte discuții în legătură

Prescriere sulta gigel65 gigel65 Daca in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila scrie ca am de achitat niste sulte fara a se specifica cum sa se plateasca ele in timp si ... (vezi toată discuția)
Nelamurire plata sulta dupa partaj tatiana28 tatiana28 Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu plata sultei.Dupa un proces de partaj,in care s-au impartit bunuri mobile si un bun imobil, a ramas hotararea ... (vezi toată discuția)
Partaj cu achitarea sultei dupa 3 ani elenadar elenadar In mai 2014 sunt 3 ani de la hotararea definitiva a partajului in care este de platit sulta.Dupa expirarea perioadei de 3 ani pot vinde apartamentul fara a ... (vezi toată discuția)