avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire viteza legala - formulare contestatie, model
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire viteza legala - formulare contestatie, model

Am primit astazi un proces verbal pentru depasire de viteza in alt judet decat al meu si as vrea sa fac o contestatie,in care vreau sa mi se faca dovada depasirii limitei de viteza,scrisul pe PV este indescifrabil si habar nu am ce scrie militeanul dar la rubrica ,,martor asistent"dumnealui scrie cu majuscule ca :trafic redus-lipsa martor,cand erau trase pe drepta inca doua(2) masini si in preajma erau multe case putea sa ia de acolo martori.Iar la rubrica ,,alte mentiuni"scrie ceva ce nu se intelege in care eu nu am cerut asa ceva .Precizez ca nu am semnat procesul verbal si cu respect va rog sa ma ajutati sa formulez aceasta contestatie in termeni juridici si cat ar trebui sa platesc pentru aceasta .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorely688 , utilizator 23:41, 22 Martie 2013
MODEL DE ÎNTOCMIRE A CONTESTAŢIEI

C O N T E S T A Ţ I E

Subsemnatul ….., domiciliat în ….., str. ….. nr. …, sc. …, ap. …, jud. ….., fiul lui ….. şi al….., născut la ….. în ….., posesor al BI/CV seria … nr. … eliberat de Poliţia … .la data de ….., CNP…………., contest prin prezenta procesul-verbal seria … nr. ….. din data de ….. întocmit de agent ……..
În fapt.
În ziua de …………in timp ce conduceam autoturismul marca ….. cu nr. de înmatriculare ….. în localitatea ….., am fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie care mi-a comunicat că am depăşit viteza legală prin localitate având …km/h.
Declar că nu am depăşit viteza legală, iar acuzaţia agentului de poliţie este nefondată.
În drept.
Solicit prezentarea probelor (fotografie, înregistrări, etc), precum şi a următoarelor documente prevăzute de Normele metrologice legale pentru funcţionarea cinemometrelor (radarelor) publicate în Monitorul Oficial nr. 1102 bis din 07.12.2005:
-certificatul de omologare a aparatului radar,
-buletinul de verificare metrologică a aparatului radar în termen de valabilitate,
-autorizaţia de operator radar pentru agentul ………….
Probele care îmi susţin nevinovăţia le voi prezenta în instanţă.
Anexez la prezenta copiile după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere.

Numele în clar şi semnătura Data……………………………………….
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Daca semnez procesul-verbal in rubrica "mentiuni" se considera semnat procesul-verbal? Alex_2021 Alex_2021 Salut, Am fost oprit de domnul politist L.F. pentru depasirea vitezi legale si inregistrat de radar . Domnul mi-a inmanat provesul-verbal si ma intrebat ... (vezi toată discuția)
Lipsa mentiunilor in procesul verbal sau mentiuni indescifrabile simona stana simona stana Buna seara Am o problema si as dori si parerea dv.In 03.09.2009,prietenul meu,conducand in directia Timisoara din directia Arad,inainte de a intra in ... (vezi toată discuția)