avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca semnez procesul-verbal in rubrica \"mentiuni\" se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca semnez procesul-verbal in rubrica "mentiuni" se considera semnat procesul-verbal?

Salut,

Am fost oprit de domnul politist L.F. pentru depasirea vitezi legale si inregistrat de radar .
Domnul mi-a inmanat provesul-verbal si ma intrebat daca am ceva de mentionat,
I-am raspuns ca refuz sa semnez.
Si atunci domnul politist a scris in rubrica mentiuni, urmatoarele:
"Refuz sa semnez si sa primesc" si a spus sa semnez in dreptul aceastei afirmatie si am semnat.

Prima mea intrebare este, daca am semnat in rubrica mentiuni, automat se considera procesul-verbal semnat?
A doua intrebare este, daca nu se consider procesul-verbal semnat, atunci domnul politist nu trebuia sa faca rost de un martor asistent, pentru proces-verbal?
A treia intrebare este, daca este nevoie de un martor si el nu la trecut in procesul-verbal, atunci pot sa contest procesul-verbal?
Si ultima intrebare, pot sa contest procesul-verbal de la distanta sau trebuie sa merg in judetul cutare pentru a putea contesta?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:20, 10 Iunie 2021
Cel mai bine platiti jumatate din minimul amenzii, in 15 zile de la comunicarea prin posta a acelui PV de contraventie (data de pe plic). Daca ati semnat ca refuzati sa-l primiti, ce martor mai doriti ? Deocamdata nu aveti motiv de contestare. Ctiti OG 2/2001 si va lamuriti:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie predasgeorge predasgeorge Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe ... (vezi toată discuția)
Surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara addi68 addi68 Am fost surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara cu 70 km/h. Abia intrasem in localitate, nu am franat ci am redus treptat viteza, dar am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)