avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Deschiderea unei activitati economice de catre un ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Deschiderea unei activitati economice de catre un ong

Buna ziua,
as dori sa stiu daca un ONG cu activitate in sprijinirea copiilor cu dizabilitati poate incepe sa desfasoare activitati economice comerciale? (se doreste deschiderea unui magazin in care sa se comercializeze imbracaminte second hand)
Cel mai recent răspuns: asociatiabiacris , utilizator 22:48, 29 Martie 2013
ART. 47 din og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, actualizata
Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţii, fundaţii şi federaţii din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei.

ART. 48
Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice.

Ca exemplu, pentru a va incadra la art. 48, trebuie ca produsele comercializate cu diferite ocazii, evenimente si in diferite locuri, sa fie concepute/produse de membrii asociatiei, fara a fi nevoiti sa va infiintati societate comerciala.
Ce doriti dumneavoastra sa faceti va incadrati la art. 47.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
george-neagu, moderator
Se poate constitui societate comerciala si fara sa produca singuri hainele.
Adica sa faca doar comert, vanzare.
multumesc mult pt promtitudine si raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.n.g.-urile Crystyan Crystyan pot AVEA ACTIVITATI COMERCIALE (SE POT ASOCIA -IN PARTICIPATIE)? (vezi toată discuția)
Activitati economice pe ong andidari35 andidari35 am infiintat o Asociatie non profit , in statut am trecut ca avem voie sa desfasuram activitati economice directe pentru a sustine financiar Asociatia . Va rog ... (vezi toată discuția)
Ong cu activitate comerciala Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am un ong si vreau sa desfasor activitati conform cod CAEN 5814. Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)