avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitati economice pe ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitati economice pe ong

am infiintat o Asociatie non profit , in statut am trecut ca avem voie sa desfasuram activitati economice directe pentru a sustine financiar Asociatia . Va rog sa-mi spuneti in ce conditii si trebuie sa facem pentru a putea vine haine seccond hand in mod legal pentru ca nu vrem sa avem niciun fel de probleme cu legea.Mentionez ca Asociatia are ca scop infiintarea unei centru de plasament pentru copiii defavorizati.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:45, 12 Mai 2014
Din og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile, art. 48. - Asociatiile, fundatiile si federatiile pot desfasura orice alte activitati economice directe daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al persoanei juridice.
Nu se incadreaza acea activitate de comert haine sh aici. De exemplu daca ati fi dorit sa vindeti produse facute manual de catre membrii asociatiei de protectie a persoanelor cu handicap, asta s-ar incadra.
Va puteti axa mai mult pe prevederile art. 47. - Asociatiile, fundatiile si federatiile pot infiinta societati reglementate de Legea nr.31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Dividendele obtinute de asociatii, fundatii si federatii din activitatile acestor societati reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se folosesc in mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei, fundatiei sau federatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantari ong cu activitati economice edigta1 edigta1 Buna ziua! Am decis sa infiintez o companie de curierat pe bicicleta, promovand sportul si organizand alte evenimente caritabile legate de sport in acelasi ... (vezi toată discuția)
O asociatie poate infiinta o fundatie? AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie de si pentru tineret (ONG, non-profit) care se va ocupa cu organizari de evenimente culturale, cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unei activitati economice de catre un ong asociatiabiacris asociatiabiacris Buna ziua, as dori sa stiu daca un ONG cu activitate in sprijinirea copiilor cu dizabilitati poate incepe sa desfasoare activitati economice comerciale? (se ... (vezi toată discuția)