Am infiintat o noua asociatie de locatari pentru scara de bloc unde locuiesc ,avand 16 locatari,am depus actele cerute la judecatoria Barlad,printre care si copia actului de proprietate a apartamentului unde locuiesc, dupa care am primit notificarea judecatoriei sa depun copii dupa actele de proprietate a tuturor locatarilor de pe scara.As vrea sa stiu daca este neaparat necesara aceasta deoarece locatarii resectivi sant totusi reticenti in a depune copii dupa actul de proprietate. A doua intrebare ar fi cum este legal sa cerem vechii asociatii sa elibereze spatiul detinut pe scara noastra, asociatie care deserveste alte blocuri din zona,si spatiu pe care noi locatarii dorim sa-l inchiriem in folosul noii asociatii de locatari. Va multumesc anticipat!
Obisnuiti-va sa folositi denumirea de asociatie de proprietari.
Daca asa vi s-a cerut, n-aveti incotro, trebuie sa le prezentati, desi n-ar fi obligatoriu. Eu n-am depus nimic din ceea ce se cheama copie de-a unui act de proprietate...
Sigur ca puteti cere celor care au sediul in scara dv. sa plece sau....sa va plateasca chirie, bani care ar intra in fondul de reparatii si ati putea face reparatii, intretinere spatii comune, modernizari...
Avand in vedere ca la constituirea Asociatiei de Proprietari este necesar acordul a cel putin jumatate plus unu dintre proprietari, trebuie dovedita si calitatea lor. Altfel cum ar putea sti judecatorul ca cei care au semnat acordul de constituire au aceasta calitate, respectiv acest drept?
Daca se tem, ar putea face o mentiune pe copia actului (eventual pe fiecare pagina), din care sa reiasa ca este destinata exclusiv constituirii Asociatiei de Proprietari...
Ar putea sa vada dupa tabelul atasat acordul de asociere unde este scris numarul si felul actului de proprietate, tabel completat la asociatie. Aceeasi persoana semneaza si statutul asociatiei si PV de asociere, or daca nu ar fi proprietar toate acestea nu s-ar putea completa si semna.
Ca sa completeze rubrica pentru documentul de proprietate trebuie prezentat documentul.
Nu va contrazic, insa se pare ca judecatorul vrea sa se convinga cu ochii lui. Daca are aceste documente si totusi solicita actele de proprietate, asta ar fi explicatia posibila (ma gandesc eu).
Asa cum ati spus si dumneavoastra, daca s-a cerut acest lucru, nu prea ai cum sa te opui.
eu am infiintat de curand o asociatie de proprietari in Suceava si mi s-a cerut de la judecatorie statulul autentificat la notar, proces verbal de constituire in care a fost trecuta conducerea asociatiei, acordul de asociere a minim 50+1 din proprietari si copiile actelor de proprietate tot a 50+1, de semnat in acord au semnat mai multi dar am intampinat aceeasi problema: pe unii nu i-am mai gasit acasa plecand prin strainatate, unii proprietari nu au vrut sa dea copiile actelor de proprietate-unii au inteles si au facut simplu copii,altii au scris pe document-copie -si au semnat si altii din cei care au semnat s-au temut sa le dea-dar chiar daca nu le-au dat toti am avut copiile a celor 50+1 si a fost in regula......pana la urma trebuie sa duceti ce acte vi se cer pentru a putea pune ceva pe picioare - eu am umblat cu actele infiintarii 5 luni - pt.200 apart.aproape...mai mult a durat pana am strans toate documentele ca de iesit hotararea jud.a iesit intr-o sapt si a doua sapt a fost definitiva-va doresc mult succes si rabdare- ca aveti nevoie...