avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de locatari pentru o scara de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de locatari pentru o scara de bloc.

Am infiintat o noua asociatie de locatari pentru scara de bloc unde locuiesc ,avand 16 locatari,am depus actele cerute la judecatoria Barlad,printre care si copia actului de proprietate a apartamentului unde locuiesc, dupa care am primit notificarea judecatoriei sa depun copii dupa actele de proprietate a tuturor locatarilor de pe scara.As vrea sa stiu daca este neaparat necesara aceasta deoarece locatarii resectivi sant totusi reticenti in a depune copii dupa actul de proprietate. A doua intrebare ar fi cum este legal sa cerem vechii asociatii sa elibereze spatiul detinut pe scara noastra, asociatie care deserveste alte blocuri din zona,si spatiu pe care noi locatarii dorim sa-l inchiriem in folosul noii asociatii de locatari. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:12, 8 August 2015
@Videodek,
Pai daca tot ati hotarat sa va separati, atunci faceti-o ca la carte.
Cu privire la documente, aratati-le proprietarilor prev. HGR 1588/2007, art. 12, cu privire la

B. Obligatii ale proprietarilor, lit.g): la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate.

Incepeti activitatea cu ”dreptul”. Depuneti toate documentele cerute de judecatorul delegat si o sa aveti un dosar de infiintare beton...

In legatura cu spatiul pentru sediu. De ce nu vreti sa profitati? V-ar deranja ca in acelasi birou sa va desfasurati activitatea ambele asociatii? Le percepeti o chirie care va intra in contul noii asociatii, suma pe care nu o puteti cere proprietarilor din asociatia nou constituita, daca intelegeti ce vreau sa spun? Va aranjati programul in asa fel incat sa nu va calcati pe picioare, mai ales ca la 16 proprietari, va ajunge maximum doua zile pe luna ca program de incasari si alte activitati...
Succes!

Videodek a scris:
As vrea sa stiu daca este neaparat necesara aceasta deoarece locatarii resectivi sant totusi reticenti in a depune copii dupa actul de proprietate.

Reticenti sau nu fiecare proprietar este obligat, conform legii, sa depuna la asociatie copia actului de proprietate. Cei care se ocupa de conducerea asociatiei pot multiplica aceste copii si sa le foloseasca atunci cand este cazul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Adriantot, moderator
elga50 a scris:

Obisnuiti-va sa folositi denumirea de asociatie de proprietari.
Daca asa vi s-a cerut, n-aveti incotro, trebuie sa le prezentati, desi n-ar fi obligatoriu. Eu n-am depus nimic din ceea ce se cheama copie de-a unui act de proprietate...

Sigur ca puteti cere celor care au sediul in scara dv. sa plece sau....sa va plateasca chirie, bani care ar intra in fondul de reparatii si ati putea face reparatii, intretinere spatii comune, modernizari...

Nu mai exista asociatii de locatari? Si-a schimbat denumirea in asociatii de proprietari?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
stefana88, utilizator
Exista atat asociatii de locatari cat si asociatii de proprietari.
Dar, asa cum v-am explicat si in alte discutii unde intrebati acelasi lucru, acum, astazi, este in vigoare legea 230/2007 in baza careia proprietarii de apartamente pot sa-si infiinteze "asociatie de proprietari".
Proprietarii nu mai pot infiinta acum "asociatii de locatari". Asociatiile de locatari care inca functioneaza s-au infiintat atunci cand nu erau proprietari si/sau atunci cand nu era obligatorie infiintarea asociatiei de proprietari. Iar conform legislatiei aceste asociatii de locatari trebuie sa se transforme in asociatii de proprietari.

Sper ca v-am lamurit si va rog sa nu mai deschideti aceeasi discutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se modifica acordul de asociere? Juliano5 Juliano5 Buna ziua.La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietar nou katyb katyb De 2 luni avem un nou proprietar care a bulversat toata asociatia: -a cerut sa vada statutul si contractul de asociere,a fotografiat tabelul cu semnaturi,a ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari Veronica Popescu Veronica Popescu REPREZINT 6 APARTAMENTE DINTR-UN BLOC DE 2 ETAJE. NE-AM HOTARAT SA INFIINTAM ASOCIATIE DE PROPRIETARI INSA NU STIM DACA LA INFIINTAREA ACESTEIA TREBUIE ... (vezi toată discuția)