avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu victime

Sambata,07 februarie a.c.,am fost victima unui accident rutier,eu fiind pasager pe locul din dreapta,iar sotul meu sofer.O camioneta tip Aro ne-a taiat calea brusc,virand stanga,fara a se asigura,fara a semnaliza.Sotul meu a franat,dar roata din dreapta a prins o portiune de pietris si nu s-a mai oprit.In urma cercetarilor,agentul de politie a constatat ca soferul camionetei este vinovat pentru neacordare de prioritate.Masina nu-i apartine,el fiind angajat la negru la o firma care se ocupa vanzarea lemnelor de foc.Singura victima sunt eu.Am avut o vanataie la genunchiul drept,o plaga in jurul degetului mare de la mana stanga care a necesitat prinderea cu 3 copci si degetul mare de la aceeasi mana fracturat.Mai am de stat cu atela gipsata inca o saptamana.Camioneta nu avea inspectia tehnica la zi.Se pare ca nu avea sistem de semnalizare si franare din moment ce n-a franat deloc,tarandu-ne 1,5 m.As vrea sa stiu daca cel care i-a incredintat masina fara a fi in regula poate fi tras la raspundere.Pana acum acest patron ne-a asigurat ca ne va repara masina (Skoda Fabia),insa odata cu trecerea timpului s-a razgandit.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:06, 23 Februarie 2009
De vreme ce nu avea verificare ITP cred ca nu avea nici asigurare RCA.
Aveti posibilitate sa va adresati instantei de judecata pentru savarsirea infractiunii de distrugere si va constituiti si parte civila. Invinuit va fi conducatorul auto, dar solicitati introducerea in cauza ca persoana responsabil civilmente pe proprietarul autovehiculului.
REgulamentul de aplicare a codului rutier prevede:
Art. 27.

(2) Persoanele juridice deţinătoare de vehicule au, pe lângă cele prevăzute la alin. (1), şi următoarele obligaţii:

a) să verifice starea tehnică a vehiculelor, să facă menţiuni despre aceasta în foaia de parcurs sau ordinul de serviciu şi să nu permită ieşirea în circulaţie a celor care nu îndeplinesc condiţiile tehnice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maºinã implicatã într-un accident rutier cu victime dispãrutã Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În februarie 2009 o autoutilitară Aro a provocat un accident rutier,a cărui victimă am fost eu.Am ajuns cu şoferul la judecată.Maşina nu-i ... (vezi toată discuția)
Recurs proces daune in urma unui accident rutier Steli Brincoveanu Steli Brincoveanu În urma unui accident rutier ne-am judecat cu şoferul vinovat (pt.neacordare de prioritate).Autoturismul marca Skoda Fabia,proprietate personală a ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)