avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Maºinã implicatã într-un accident rutier cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Maºinã implicatã într-un accident rutier cu victime dispãrutã

În februarie 2009 o autoutilitară Aro a provocat un accident rutier,a cărui victimă am fost eu.Am ajuns cu şoferul la judecată.Maşina nu-i aparţinea,însă proprietarul a cerut expertiză vrând să ne scoată vinovaţi pe mine şi pe soţul meu,zicând că circulam cu viteză,neluând în calcul că şoferul lui nu ne-a acordat prioritate,virând brusc stânga,astfel tăindu-ne calea.Autoutilitara nu avea ITP din iulie 2008.În urma accidentului maşinilor implicate nu li s-a verificat starea tehnică.Este târziu să cerem acum acest lucru?Cred că autoutilitara nu avea semnalizare şi frâne,deoarece şoferul nu le-a folosit,târându-ne în jur de 1 metru şi ceva.Între timp,proprietarul a tăiat autoutilitara şi a dus-o la fier vechi.Ce se întâmplă în cazul acesta?Expertiza se mai poate face?Menţionez că proprietarul camionetei o cumpărase de la altcineva fără să facă acte.I se tot cere la tribunal un contract de vânzare-cumpărare,cartea maşinii şi certificatul de înmatriculare,însă acesta de mai bine de 2 luni nu le aduce.Repet: ce se va întâmpla cu expertiza când se va afla că autoutilitara nu mai există?
Cel mai recent răspuns: Steli Brincoveanu , utilizator 23:13, 2 Decembrie 2009
In cazul prezentat de catre dvs un lucru este evident: nu se poate efectua o expertiza tehnica pe o masina care fizic nu mai exista fiind casata! Trebuia sa cereti acest lucru inca de la primul termen de judecata!
Cred că m-aţi înţeles greşit.Nu noi am cerut expertiza,ci inculpatul şi proprietarul autoutilitarei care a produs accidentul.Noi am refuzat expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu victime rozi.constantinescu rozi.constantinescu Sambata,07 februarie a.c.,am fost victima unui accident rutier,eu fiind pasager pe locul din dreapta,iar sotul meu sofer.O camioneta tip Aro ne-a taiat calea ... (vezi toată discuția)
Sfaturi pentru prima infatisare la un proces penal. zuzzu zuzzu Sunt parte vatamata intr-un proces penal(mama a decedat(la spital) in urma unui accident rutier, traversand neregulamentar). In concluziile expertizei, scrie ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)