avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare a unei firme cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare a unei firme cu datorii

Am o mare problema si as avea mare nevoie de niste sfaturi...

Tatal meu a avut o firma, un SRL. Din anul 2005 a introdus si un asociat in aceasta firma, si din cate stiu...ambii erau administratori (sper sa nu vorbesc prostii). Din pacate, firma nu a mers...si s-au acumulat datorii la stat de vreo 15000 RON. Din anul acela pana in prezent oricum s-au adunat si penalizari...deci cred ca suma s-a dublat.

Am primit acasa o instiintare ca firma a fost dizolvata la cererea ONRC in instanta pe motiv de nedepunere a bilantelor din anul 2006, sau ceva de genul (imi cer scuze, asta e tot ce stiu...). Inca ne mai incadram in cele 30 de zile de recurs parca. Mentionez de asemenea ca sediul social al firmei este chiar la noi acasa, iar celelalt asociat nu mai este deloc interesat de firma.

Intrebarea mea este...ce se intampla...daca nu se plateste datoria. Incepe procesul de lichidare...dar...

Pe firma nu sunt bunuri, nu prea au de unde sa recupereze acea datorie pe care o au. Ce vor face? Pot confisca doar bunurile aflate pe firma, sau si bunurile personale ale administratorilor? Adica...cum il pot sili pe tatal meu si pe asociatul lui sa plateasca datoria...pot veni sa ia lucruri personale ale familiei? Se poate ajunge la inchisoare? Chiar nu ma pricep deloc...

Ideea este ca pana la urma tata sa zicem ca da jumatate din suma...presupun ca nu e suficient, nu? Normal ar fi sa suporte amandoi aceasta datorie...dar in conditiile in care celalalt asociat nu isi bate deloc capul...simt ca toata raspunderea e a noastra.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Chiar sunt foarte ingrijorata...
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 11:24, 13 Martie 2009
Puteti sa mai verificati o data daca intr-adevar societatea a fost radiata si daca mai se poate incepe procedura falimentului.( este cea mai buna solutie pentru dvs.)
S-ar mai putea sa declarati in fiecare luna la finante ca nu realizati nici un venit.
Va astept sa imi dati mai multe detalii pe adresa mea de e-mail:ralucastefan2007@yahoo.com
Lasati sa ramana definitiva . e mai bine asa .NU veti pati nimic.
meroiud a scris:

Lasati sa ramana definitiva . e mai bine asa .NU veti pati nimic.


Bine, si cu datoriile care trebuie platite cum va ramane?
Daca nu s-a inscris nimeni la masa credala !este vorba de insolventa in procedura simplificata .
meroiud a scris:

Daca nu s-a inscris nimeni la masa credala !este vorba de insolventa in procedura simplificata .


Astazi am intrat pe site-ul ONRC iar la statutul firmei apare "Dizolvare judiciara cf. art. 237 din Legea 31/1990". Ce inseamna? Tata mi-a spus ca contabilul a depus bilanturile...dar daca e asa, de ce a intrat totusi procesul de dizolvare?

Alte discuții în legătură

Lichidare firma cu datorii biancamarianca biancamarianca Am o firma dizolvata prin ONRC pentru nedepunere bilanturi 3 ani consecutiv, a ajuns la lichidator si a intrat in procedura generala cu creditori finantele si ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat gigi2005 gigi2005 sunt studenta si mi-am deschis acum 2 ani o mica firma de servicii. Am lucrat o perioada insa contabila nu mi-a depus nici o declaratie, bilant, etc. Inutil sa ... (vezi toată discuția)
Citatie numire lichidator administraÞia finanÞelor publice sergiu197 sergiu197 Am o firma impreuna cu nevasta din 2004. Aceasta firma a fost dizolvata prin sentinta judecatoreasca la cererea ONRC pentru nedepunere bilanturi pe mai mult de ... (vezi toată discuția)