avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ABUZUL COMISIEI DE CONTESTATII
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ABUZUL COMISIEI DE CONTESTATII

Am facut o contestatie la stabilirea pensiei militare de invalisitate. Am trimis adeverintele doveditoare de venituri, dar comisia de contestatii mi-a respins cererea ca fiind neintemeiata.Spun ei ca pensia a fost stabilita corect. Dupa asta am cerut buletinul de calcul si l-am confruntat cu adeverintele de venit de la locurile de munca unde am mai lucrat. Diferente au fost in total 48 de luni in care nu se regasesc in buletinul de calcul nici un spor ,prime sau alte venituri realizate si trecute in adeverinta.
Vreau sa fac plangere penala impotriva comisiei care nu a verificat neregulile si s-a grabit sa-mi spuna ca e corect si eu nu am dreptate.
Unde se poate incadra in codul penal , la abuz in serviciu sau unde ?Va rog un raspuns clar daca se poate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 19:01, 23 Martie 2013
Puteti sa depuneti plangere impotriva membrilor comisie pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra interesului persoanelor, asa cum rezulta din :
Art. 246 Cod penal
Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Nu neglijati, intre timp, sa depuneti contestatie la decizia comisiei.

contestatie la decizia comisiei , nu am depus in timpul legal, deoarece au avut grija sa imi trimita buletinul de calcul din care am constatat diferentele, dupa destul de mult timp. Abea dupa aceea am constatat ca nu au luat in calcul anumite perioade cu veniturile inscrise in adeverinte. Deci nu m-am incadrat in timpul legal de actiune . Astfel nu mai pot face nimic acuma ?
Foarte multe persoane patesc asta si nu mai beneficiaza de drepturile lor, fapt pentru care vreau sa le cer daune, deoarece eu am rate la banci care ma ameninta zilnic, nu mai am o zi de liniste. Se poate face asta ?
mai pot afla o parere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa fac plangere penala impotriva unei comisi de cenzori catapopescu7 catapopescu7 vreau sa fac plangere penala impotriva comisiei de cenzori care nu au verificat acte intr-o obste de munte .cum trebuie sa procedez? va multumesc! (vezi toată discuția)
Abuz in serrviciu contra intereselor persoanelor inginelu inginelu doi consilieri au dat in judecata consilieri locali pt abuz in serviciu contra intereselor personale , pt ca nu au fost validati, inca adica vin la sedinta, ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu ContSters48647 ContSters48647 In anul 2005 m-am angajat la o primarie in functia de sofer.Nu mi-a fost inaintata dispozitia de numire pentru a lua la conostinta. Ulterior in anul 2009 ... (vezi toată discuția)