avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua, revin si eu cu un subiect pe care l-am ``discutat`` anul trecut...am zis ca mama s-a casatorit si dupa un an s-a destramat tot... ei ideea este ca actualul ei sot, s-a decis intr-un final sa se duca sa bage divortul. Intrebarea mea este urmatoarea? Mama mea este cumva nevoia sa vina in tara sa se prezinte la proces? (ea vine de 2 ori pe an acasa, in vara si iarna). Sau se judeca in lipsa..ca am auzit ca se poate si asa ceva. A, si inca ceva sa nu uit. Sotul ei este din Cluj iar eu locuiesc in Galati. Ar putea trimite cumva sentinte pe numele meu sa o pot ridica de la posta (avand in vedere situatia mamei ca nu este in tara)? Astept un raspuns, multumesc anticipat.:love2:
Daca unul din soti are resedinta in strainatate, se va putea infatisa prin avocat, mandatar, curator sau tutore. Sentinta se poate comunica la domiciliul ales in vederea comunicarii actelor procedurale.
Multumesc frumos de raspuns. O zi buna.=D>
Tutore?! :O

De cand?!
De cand a intrat in vigoare NCPC -art 920:)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Madalina Pascu, Avocat
va mai adresez o intrebare...si gata..mama trebuie sa ii faca o procura cumva sa o reprezinte in instanta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
EritroxylonX, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu care sotul nu este de acord Loreh Loreh sunt casatorita de 4 ani cu un domn din salaj, zalau, eu locuiesc in bacau si casatoria este facuta in salaj, as dori sa stiu este posibil sa incep ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as dori sa divortez. se poate divorta fara ca unul ... rosudaniela_85 rosudaniela_85 Buna ziua. As dori sa divortez. Se poate divorta fara ca unul dintre soti sa se prezinte in instanta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia dintre parti gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua! Am si eu o intrebare. Cumnata mea e in italia de 3 ani, nu mai sta impreuna cu sotul ei de 2 ani. Acuma ar vrea sa divorteze dar nu poate veni ... (vezi toată discuția)