Buna ziua, revin si eu cu un subiect pe care l-am ``discutat`` anul trecut...am zis ca mama s-a casatorit si dupa un an s-a destramat tot... ei ideea este ca actualul ei sot, s-a decis intr-un final sa se duca sa bage divortul. Intrebarea mea este urmatoarea? Mama mea este cumva nevoia sa vina in tara sa se prezinte la proces? (ea vine de 2 ori pe an acasa, in vara si iarna). Sau se judeca in lipsa..ca am auzit ca se poate si asa ceva. A, si inca ceva sa nu uit. Sotul ei este din Cluj iar eu locuiesc in Galati. Ar putea trimite cumva sentinte pe numele meu sa o pot ridica de la posta (avand in vedere situatia mamei ca nu este in tara)? Astept un raspuns, multumesc anticipat.:love2:
in cazul in care mandatarul mamei dvs. nu este avocat va trebuie procura sub semnatura legalizata (daca procesul este in curs) si procura autentificata (daca litigiul urmeaza sa fie declansat).
Inca o nelamurire. Daca mama inainteaza actele de divort si este reprezentata de avocat, iar sotul ei refuza sa se prezinte sau sa fie reprezentat de un avocat care sa se prezinte la proces, actiunea este respinsa sau procesul se desfasoara fara probleme?
Cu prezenta sau fara prezenta paratului actiunea de divort se admite in conditiile in care reclamantul probeaza motivele actiunii promovate.
Important este ca procedura cu paratul sa fie legal indeplinita.