Buna ziua. Problema mea este un accident rutier in urma caruia masina a fost distrusa in proportie de 65%. Nu au fost implicate alte masini,deci,nici persoane. Dar am decis sa nu ma mai intorc in Italia cu ea,ci sa o vand la cineva,probabil care are nevoie de piesele ramase bune. Masina are numere de inmatriculare de Italia,toate in regula. stiu ca va trebui sa fac un act de vanzare-cumparare, dar, intrebarea mea este daca,de la politie mi se va elibera un act si chiar placutele,pentru ca eu sa o pot radia acolo. Cum se procedeaza? Ce ar trebui sa fac pentru a o putea radia in strainatate?? Va multumesc.
masina cum de altfel ati spus trebuie radiata in italia de catre proprietarul acesteia, cu actul de radiere, puteti incheia un act CU O SOCIETATE AUTORIZATA DE DEZMEMBRARI PISE AUTO, caz in care nu mai este nevoie de placute de inmatriculare romanesti, societatea achizitioneaza autoturismul fara a fi pus in circulatie, respectiv sa intre in parcul national, ci pentru piese
Dar daca o vand,in starea in care este,cuiva,trebuie sa fac un act de vz-cmp si sa specific ca masina va merge la dezmembrari? El nu o va mai putea inmatricula,intrucat,daca am inteles bine,eu ii iau placutele.