avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vanzare cumparare auto cu numere straine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vanzare cumparare auto cu numere straine

Buna ziua. Problema mea este un accident rutier in urma caruia masina a fost distrusa in proportie de 65%. Nu au fost implicate alte masini,deci,nici persoane. Dar am decis sa nu ma mai intorc in Italia cu ea,ci sa o vand la cineva,probabil care are nevoie de piesele ramase bune. Masina are numere de inmatriculare de Italia,toate in regula. stiu ca va trebui sa fac un act de vanzare-cumparare, dar, intrebarea mea este daca,de la politie mi se va elibera un act si chiar placutele,pentru ca eu sa o pot radia acolo. Cum se procedeaza? Ce ar trebui sa fac pentru a o putea radia in strainatate?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladulescuovidiu , utilizator 17:35, 23 Martie 2013
masina cum de altfel ati spus trebuie radiata in italia de catre proprietarul acesteia, cu actul de radiere, puteti incheia un act CU O SOCIETATE AUTORIZATA DE DEZMEMBRARI PISE AUTO, caz in care nu mai este nevoie de placute de inmatriculare romanesti, societatea achizitioneaza autoturismul fara a fi pus in circulatie, respectiv sa intre in parcul national, ci pentru piese
Dar daca o vand,in starea in care este,cuiva,trebuie sa fac un act de vz-cmp si sa specific ca masina va merge la dezmembrari? El nu o va mai putea inmatricula,intrucat,daca am inteles bine,eu ii iau placutele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. ... Dbr89 Dbr89 Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. Am vorbit cu o persoana care se ocupa de preluarea masinilor avariate si eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto si inmatric ContSters56278 ContSters56278 cetatean roman incheie un contract de vanzare cumparare auto cu un cetatean italian.Daca masina e inca inmatriculata in It. desi se afla in Ro, noul ... (vezi toată discuția)