avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca nu am o locuinta imi poate lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca nu am o locuinta imi poate lua copilul?

Buna seara! Am o fetita de 1an si 8 luni,iar in urma cu 3 luni sotul meu a plecat.Acum eu vreau inainte de divort (suntem casatoriti) sa cer pensie alimentara,dar nu stiu daca se poate,si daca Da ce acte tebuiesc.Vreau sa divortez dar i-mi este frica deoarece in cazul in care eu nu pot face dovada ca am o locuinta. I-mi poate lua copilul daca nu am o locuinta?Mentionez ca in anul 2000 bunica a cumparat o garsoniera in bucuresti de la o batrana,pe chitanta de mana,in care eu am locuit impreuna cu sotul si in continuare eu si fetita.
Buna ziua !Proprietara de la care a cumparat casa la fel nu avea contract si nici buletin deoarece i-au fost furate mai pe scurt (i-au spart casa ) inainte ca bunica sa cumpere de la ,aceeasta femeie.Ea a decedat intre timp si chitanta de mana este cu datale dansei adica CNP-ul,adresa si codul de rol de la taxe si impozite, nici dansa nu a mai putut sa-si faca buletinul la adresa respectiva, neavand contract.Am incercat sa-i gasesc surorile incercand sa le rog sa-mi faca actele dar si el sunt decedate dinaintea proprietarei,iar fostul sot de care divortase,mi-a spus ca( el nu se baga ca ia adica proprietara nu a vrut sa-i dea si lui bani mai multi cand a vandut).Se poate sa merg la directia taxe si impozite cu chitanta de plata a impozitului si in baza chitantei de mana sa-mi dea cv pentru politie sa ma treaca drept chirias cumva?
Pentru solicitantii care nu poseda toate actele necesare pt eliberarea cartii de identitate, vi se va elibera o carte de identitate provizorie, valabila maxim un an, dupa care reinnoiti.
Veti scrie pe cerere " lipsa dovada spatiu ".

In privinta casei ar trebui sa faceti ceva, sa va judecati cu mostenitorii vanzatoarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului minorului, dupa divort, la mama! JulieM JulieM Buna ziua, Am divortat de sotul meu in luna aprilie 2015, la notar, custodia minorului fiind comuna, iar domiciliul minorului fiind stabilit la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori Mirabelabuca Mirabelabuca Buna seara, sunt Mirabela si sunt casatorita de 4 ani! Insa casnicia este cuprinsa numai de certuri vreau sa divortez nu stiu el daca este de acord, dar cei ... (vezi toată discuția)