avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit si taxe pe venit din USA
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit si taxe pe venit din USA

Sunt cetatean roman cu domiciliul in SUA unde locuiesc de 30 de ani, sunt si cetatean SUA si am iesit la pensie si as vrea sa ma intorc inapoi in Romania.
Intrbare: faptul ca detin cetatenia SUA stiu ca voi plati taxe federale pe venit ( pensia federala + pensia privata ) chiar daca ma mut inapoi in Bucuresti, as vrea sa stiu daca sunt obligat sa declare venitul meu la autoritatile romane si daca trebuie sa platesc taxe locale la municipiul Bucuresti si nationale la statul Roman.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:08, 23 Martie 2013
În România nu există taxe naționale și locale în concepția federală americană.
Există taxe pe venit (nationale), adică cota unică de 16%, pe care dvs. nu o veti plati dacă veti dovedi autoritatilor romane ca platiti in SUA taxele, asta pentru ca exista un tratat de evitare a dublei impuneri.
Veți plăti totuși taxe locale pentru imobile (daca aveti in proprietate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din românia in sua han_sollo han_sollo Cetățean român cu domiciliul in SUA, are și cetățenia americană, vinde o locuință (dintr-o moștenire) in Romania și încasează banii in contul lui ... (vezi toată discuția)
Procent recuperare taxe sua georgempop georgempop In anul 2011 am lucrat in SUA si am platit in jur de $3000 taxe (Federal + State). Dupa ce am primit formularele W2 in ian 2012 am aplicat la diverse firme ... (vezi toată discuția)