avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren de la stat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren de la stat

Buna ziua! As dori sa stiu daca o persoana poate cumpara un teren aflat in proprietatea privata a statului, pe care se afla imobilul casa al unei alte persoane si sa devina si proprietarul casei prin accesiune?
Cel mai recent răspuns: anylord , utilizator 12:31, 24 Martie 2013
Persoana care are casa pe terenul primariei, are sigur si un act asupra terenului : fie un contract de concesiune, fie un drept de superficie.
In concluzie, acel teren nu poate fi vandut.
De fapt terenul poate fi vandut doar ca proprietarul casei pastreaza dreptul de superficie asupra terenului pe toata durata constructiei. Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu proprietar si pamantul aflat pe numele statului roman. SergiuCatana SergiuCatana Am o mica problema cu casa parintilor mei. In 1992 parintii mei au vrut sa construiasca o casa, zis si facut , primarul de la aceea vreme ne-a dat un loc de ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren concesionat radooqu radooqu Detin un teren concesionat (apartinand primariei) inca din anul 2000. In ce masura pot cumpara acest teren? Imi permite legea sa fac acest lucru si daca da sub ... (vezi toată discuția)
Dreptul de superficie ,dreptul de servitute micusilvia micusilvia Avand dreptul de superficie si servitute asupra unei case si a terenului aferent, aflate in proprietatea primariei,in ce conditii pot cumpara acest teren? (vezi toată discuția)