avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de superficie ,dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de superficie ,dreptul de servitute

Avand dreptul de superficie si servitute asupra unei case si a terenului aferent, aflate in proprietatea primariei,in ce conditii pot cumpara acest teren?
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 16:14, 28 Decembrie 2010
Despre ce drepturi vorbim? Cine e proprietarul casei? Cand a fost construita si in ce conditii? Ce titlu aveti pentru teren? (contract de concesiune, inchiriere, act de dare in folosinta?)
doar cu acordul primariei puteti cumpara.
Exista facilitati de cumparare a terenului(legate de pret),avand in vedere k prin aceasta suprafata care are un numar top se face accesul la alta suprafata cu un alt numar top aflat in proprietatea mea?
Am cumparat cu 7 ani in urma o proprietate formata din curte si gradina.Pe teritoriul curtii se afla o casa cu anexe.Sunt proprietar asupra gradinii si am drepturi de servitute asupra casei si anexelor din curte si drepturi de superficie asupra terenului curtii.In acelasi timp primaria,proprietar al terenului curtii, prin decizie judecatoreasca a fost obligata de a mi da dreptul de acces la gradina deoarece exista doua numere top:unul pentru curte ,altul pentru gradina.In acest caz,in conditiile in care eu vreau sa cumpar terenul apartinand curtii sunt obligat sa cumpar si suprafata de teren care a fost stabilita de lege ca acces la gradina a carui proprietar sunt?Sunt obligata sa cumpar si aceasta suprafata care nu este dezmembrata din topul curtii,aceasta fiind o suprafata de 3 metri latime cu 56 metri lungime?Aceasta situatie influenteaza pretul de cumparare?
parerea mea este ca nu puteti fi obligat-(a)..dreptul de superficie este un drept de folosinta a unui teren aferent unei constructii sau un drept de servitute stabilit pe toata perioada existentei constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine flopsy76 flopsy76 Buna ziua, vreau sa va cer sfatul in urmatoarea problema. Am o cunostinta in Olanda, cetatean EU care a cumparat in 2003 un teren si o casa+anexe contruite pe ... (vezi toată discuția)
Este drum de acces sau nu laur2000 laur2000 Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am cumparat o casa cu teren si cu asa zisul drum de acces.Drumul de acces ( care este trecut teren arabil in cadastru si in ... (vezi toată discuția)