avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Colet distrus la transport
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Colet distrus la transport

Buna ziua,
Am achizitionat un radio vechi pe net cu pickup. Mi-a fost livrat cu Posta Romana. Am primit poze cu el inainte de livrare si din discutii mergea perfect.
Cand am preluat coletul era distrus aproape complet radio in interior, sticla sparta, aproape nefunctional, coltul de lemn lovit.....
Exista vreo sansa sa-mi recuperez banii de la vanzator sau posta?
(pe vanzator nu il intereseaza, el zice ca l-a livrat conform).
Cel mai recent răspuns: t_ovi2002 , utilizator 14:06, 24 Martie 2013
Daca ambalajul in care a sosit ( coletul in sine , cutia de carton ) nu prezenta urme de lovituri sau distrugeri in urma manevrarii defectuoase, nu e vina transportatorului. Daca prezenta astfel de urme, nu trebuia sa-l ridicati. Din moment ce l-ati acceptat asa, transportatorul este acum absolvit de orice vina. Incercati intelegerea amiabila cu expeditorul, iar daca nu, amenintati-l cu o plangere. Sansele sunt oricum slabe.
Probabil ca stie si el ca sunt sanse slabe cu plangerea, de aia nu-l intereseaza. Coletul poate sa nu fie deteriorat, dar daca il arunca de la "1 m" in camion sigur vor fi probleme in interior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune - telefon defect cumparat de pe internet Maryus19 Maryus19 Buna , in urma cu 4 zile am achizitionat un telefon in urma unui anunt postat pe internet . Telefonul urma sa-mi fie livrat prin posta de catre vanzator . Ieri ... (vezi toată discuția)
Acvariul comandat mi-a fost livrat spart DrData DrData Bună ziua, In data de 4 aprilie mi-a fost livrat acvariul comandat prin telefon unui Pet Shop care, pe lângă site (care nu are sistem de vânzare online ... (vezi toată discuția)
Pachet trimis prin posta romana, desfacut si impachetat altfel si fara continutul in el. zamfirescu2000 zamfirescu2000 Buna ziua... Am comandat de pe tocmai.ro un telefon Samsung galaxy s4 i9506 cu cablu de date, casti si încărcător in valoare de 1110 lei de la o doamna . ... (vezi toată discuția)