avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezmembrare teren - cum e mai ieftin?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezmembrare teren - cum e mai ieftin?

Buna ziua,

As dori un sfat si daca se poate un pret informativ pentru dezmembrarea unui teren. Mai exact, terenul are 5000 mp, suntem 3 proprietari, si am dori sa-l impartim in 3 parti egale. Problema este ca anul trecut cand am vrut sa facem acest lucru, notarul ne-a spus ca nu mai exista nici o diferenta ca pret intre partaj voluntar si contract de vanzare, si ne-a calculat niste taxe de vreo 15000 euro( taxe notariale si impozit la stat) pe tot terenul. Enorm de mult. Am auzit ca ar mai fi o solutie, aceea de a ajunge la judecatorie. Va rog sa-mi spuneti cum e mai ieftin si daca mai sunt aceste taxe si impozite enorm de mari pentru partaj voluntar.

Multumesc
Andreea
Cel mai recent răspuns: eldeea77 , utilizator 12:10, 23 Februarie 2009
Cred ca aveti nevoie de avocat.Nu va pot spune onorarii prin intermediul forumului.Cred ca ar fi mai ieftin prin instanta.

av. Ileana Schwarz
eldeea77 a scris:

notarul ne-a spus ca nu mai exista nici o diferenta ca pret intre partaj voluntar si contract de vanzare,


Cum sa nu existe, de vreme ce la vanzare se plateste si impozit?
In cazul partajului judiciar sau voluntar nu se datoreaza impozit.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
romascanu, moderator
Multumesc de raspuns. Ar fi bine sa fie asa.Dar....
Anul trecut cand am fost la notar, mi-a calculat taxe notariale in valoare de 1500 ron mi-a calculat si un tva de vreo 1500 ron si impozit la stat de vreo 33000 ron ( trecusera doar doi ani de la cumpararea terenului ). Dar eu asta n-am inteles, de ce mi-a calculat toate taxele astea daca noi vroiam sa impartim terenul in trei, sa fim fiecare cu bucatica lui; nu vrem sa-l impartim in 10 si sa-l vindem mai departe, si oricum nu era vorba decat de un partaj. Si am fost la doi notari si am primit acelasi raspuns; s-a schimbat cumva legislatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% si tva eldeea77 eldeea77 Am o mare nelamurire; am cumparat un teren acum 3 ani cu inca doi prieteni, in parti egale; acum, fiecare dintre noi am vrea sa ne construim cate o casuta ( ca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire mariah2010 mariah2010 Buna ziua.Subiectul este urmatorul.Doua surori au facut succesiunea dupa moartea mamei, ambele fiind mostenitoare.Acum , dupa 10 ani una din surori vrea sa ... (vezi toată discuția)