avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Constituire SRL. Oportunitate achizitie bunuri.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Constituire SRL. Oportunitate achizitie bunuri.

As vrea sa stiu daca pentru infiintarea unui srl avand ca obiect de activitate transportul de marfa este mai avantajos sa infiintez srl-ul si apoi sa achizitionez o autoutilitara, sau sa achizitionez masina si apoi sa infiintez srl-ul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 14:18, 24 Martie 2013
Daca vreti sa cumparati autoutilitara pe firma, atunci mai intai trebuie sa va infiintati firma.
Daca achizitionati masina inainte de infiintarea SRL-ului, puteti sa o aduceti ca aport in natura cand veti infiinta firma.

Aportul in natura poate consta fie in transmiterea catre societate a dreptului de proprietate asupra masinii, fie a dreptului de folosinta asupra sa.

In prima varianta, masina va intra in patrimoniul societatii. In caz de dizolvare a societatii, nu veti avea niciun drept asupra masinii, ci doar asupra partii care vi se cuvine din lichidarea societatii.

In a doua varianta, dreptul care se transmite pe calea aportului in natura va fi cel de folosinta asupra masinii, iar raporturile dintre dumneavoastra, ca asociat, si societate vor fi guvernate de regulile referitoare la locatiune. Pe cale de consecinta, dumneavoastra ramaneti proprietarul bunului si, in aceasta calitate, veti avea dreptul la restituirea acestuia in caz de dizolvare a societatii.

Daca o veti achizitiona dupa infiintarea SRL-ului, puteti credita firma cu banii necesari achizitiei, pe care ii veti recupera ulterior din incasari. Masina va fi proprietatea firmei, insa va veti putea recupera banii investiti pentru cumparare.

Dumneavoastra decideti ce varianta va este convenabila.
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport teren la capitalul social Ioanalolu Ioanalolu Bună seara. În 2015-2016 am fost dezvoltator imobiliare, persoană fizică înregistrată în scop TVA ( ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu aport in natura manoiuadrian manoiuadrian Buna ziua, Am si eu o intrebare. Doresc sa aduc ca aport la capitalul social al firmei un teren. Terenul imi apartine mie, si sunt si actionar majoritar. Ceea ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)