avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la serviciu dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la serviciu dupa CIC

Buna ziua! Vin cu o rugaminte la dvs sa ma lamuriti intr-o anumita problema: in data de 08 aprilie 2013 trebuie sa ma intorc la serviciu dupa 2 ani de concediu de ingrijire a copilului. Am vorbit cu cei de la Resurse Umane din cadrul firmei la care lucrez si mi-au spus ca trebuie sa fac o cerere si sa ma prezint la serviciu. Problema este urmatoarea: am auzit ca mai multe mamici intoarse la serviciu au fost date in part-time sub pretextul ca nu mai e nevoie de inca un om in full-time si, in plus, ca pe parcursul concediului parte din cunostintele necesare job-ului s-au mai estompat. Au dreptul legal sa faca acest lucru in conditiile in care locul meu de munca este in cadrul unui magazin in care mai sunt inca 4 fete angajate pe acelasi post ca si mine, cel de lucrator comercial? Adica, zic eu ca aici nu poate fi vorba de restructurare de post! Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: KarmenM , utilizator 15:10, 24 Martie 2013
1. Art.10 (7) din Legea nr.202/2002 prevede ca, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. La revenirea din CCC exista posibilitatea de a se modifica clauzele c.i.m. cu acordul ambelor parti ..... modificarea unilaterala a c.i.m. este posibila numai in anumite conditii prevazute de codul Muncii.

3. Art.41 C.mun,
1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
...

Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Si numai, prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. in situatiile prevazute de Codul Muncii.
Va multumesc tare mult pentru raspuns! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi poate modifica contractul de munca cat timp sunt in ccc? LoreG LoreG Momentan sunt in concediu de crestere copil. De curand, am fost chemata la serviciu pentru a fi anuntata ca, in momentul in care revin din concediul de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la locul de munca dupa ccc Amalia B Amalia B Buna ziua, Doresc sa ma intorc la locul de munca dupa ce s-a incheiat perioada legala pt indemnizație creștere copil, dar in fisa postului nu imi este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca (part-time) ... Amaliaenescu Amaliaenescu Buna ziua! Trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca (part-time) dupa concediul de crestere a copilului. Deoarece contul pe care lucram s-a desfiintat, ... (vezi toată discuția)