avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se cheama in solidar in fata instantei institutia ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se cheama in solidar in fata instantei institutia la care sunt angajata?

Impreuna cu alte 3 persoane avem calitatea de faptuitor intr- un proces penal pentru abuz in serviciu,acum fiind in faza de plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.),plangere facuta de petenta care nu a fost multumita cu solutia de NUP + amenda administrativa.
Doar eu mai sunt angajata (functionar public) acum la primarie.
Va rog sa/mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a atrage in acest proces institutia ca parte responsabila ,tinand cont de faptul ca eu nu am indeplinit decat niste sarcini de serviciu trasate de primar,care erau in interesul comunitatii,altfel riscam pierderea fondurilor alocate,am lucrat sub presiune iar remedierea situatie si rezolvarea solicitarilor petentului nu depind exclusiv de fisa postului meu,mai mult nu am nici o posibilitate concreta de a rezolva cerintele petentei.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 08:00, 27 Februarie 2009
In opinia mea solutia pe care ati primit-o este de scoatere de sub urmarirea penala si aplicarea unei sanctiuni administrative (amenda) facandu-se aplicarea art.18 ind.1 din C.P.Recomandarea mea ar fi sa va angajati un avocat
Opinia mea este ca, deocamdata, nu aveti niciun motiv sa va angajati un avocat.

In prezent se va judeca plangerea formulata conform art. 278 ind. 1 Cod procedura penala. Aceste plangeri sunt admise foarte rar.

Conform art. 16 Cod procedura penala, "introducerea in procesul penal a persoanei responsabile civilmente poate avea loc, la cerere sau din oficiu, fie in cursul urmaririi penale, fie in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare."

Actul de sesizare al instantei este rechizitoriul, act care nu exista!
Nu am fost suficient de explicita,dupa ce a facut plangere la judecatorie am fost audiati si s/a respins ,a urmat plangere la tribunal si s/a respins,acum a facut iar plangere la judecatoria Roman care s/a judecat si s/a admis .Acum se judeca pe fond ,au fost audiati 2 dintre faptuitori si la termenul din 17.03.2009 trebuie sa ma prezint neaparat deoarece am intarziat,era poz la 3 dar l/au luat primul ,nu stiu din ce motive.Sunt foarte derutata pentru ca nu stiu ce urmeaza.
daca aveti timpul necesar ,poate ma saftuiti cum e mai bine de facut.
Ca sa fie foarte clar pentru mine, plangerea a fost facuta impotriva dispozitiei de netrimitere in judecata cuprinse in rechizitoriu?

Exista rechizitoriu sau actul de sesizare este chiar plangerea persoanei vatamate, conform art. 278, ind. 1, alin. 9 Cod procedura penala?

Credeti-ma, sunt la fel de derutata ca dvs., dupa ce-am citit cele doua mesaje pe care le-ati postat.

Derutata sau nu, daca eram in situatia dvs. angajam un avocat!
Am avut si avocat pana la ultima din plangerile impotriva solutiei data de tribunal ,acum a facut iar plangere si cel mai important ptr. mine era acum sa aflu daca pot cere sa raspunda in solidar cu mine si institutia in cadrul careia lucrez deoarece vine mea cea mai mare nu este decat ca am indeplinit niste sarcini de serviciu cu buna credinta .

Alte discuții în legătură

Parte civila in proces penal ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)
Ceata totala ietam ietam Am un dosar aflat pe rolul JUDECATORIEI , sectia penala , in calitate de petent Fond -plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantei procurorului de ... (vezi toată discuția)