avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii, calomnie, amenintari - pedeapsa, procedura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii, calomnie, amenintari - pedeapsa, procedura

Buna seara!
Fostul sot m-a injurat in public,m-a amenintat si m-a impins ridicand palma la mine sa ma loveasca.Mentionez ca este a doua ora cand incearca sa ma loveasca de fata cu,concubina acestuia.Eram in parc impreuna cu fiul meu care l-a sunat pe fostul sot sa vina in parc la el dupa ce iese de la servici.In parc a aparut si concubina acestuia impreuna cu baiatul ei,aceasta controlindu-l tot timpul si cand mai venea la fiul lui.
Mentionez ca ea este de o nesimtire maxima,fiind foarte incantata ca fostul sot incearca sa ma loveasca de fata cu ea.Scandalul a inceput de la faptul ca ea se pregatea sa plece din parc si ,,la comanda,,trebuia sa plece si fostul sot impreuna cu ea si fiul ei,,acasa,,.Asta dupa ce el vazand ca este ea in parc s-a dus sa stea cu ea,neglijindu-si copilul,deoarece ea ii impune sa nu-l sune fiul meu,sa nu-si viziteze copilul,etc.Nici pensia alimentara nu i-a platit-o decat dupa ce dosarul penal a ajuns la procuratura,suma depasind 3000 lei.
Ce drepturi am in acest caz impotriva lui si al ei,ce am de facut si cum poate fi pedepsit legal.Dar ea?
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: victor_teodorescu , utilizator 18:27, 5 Aprilie 2013
de lege lata, cele doua articole nu sunt incriminate, cerneala a curs si la iccj domnule coleg, interpretarea nu poate fi alta CC nu poate si repune in vigoare, nu are un rol activ legislativ este contrar competentei sale, din acest considerent strict actiunea userului nu poate fi decat cea civila, o incercare contrara nu produce efecte in cazul sau
darian2006

situatia dumneavoastra se incadreaza la zona "gri" a dreputlui deoarece nu prea puteti lua nici o masura ferma prin care sa inceteze acest comportament.de lovit nu v-a lovit.amenintarea e greu de probat si nu isi va bate nimeni capul cu cercetarea unei asemenea fapte.singurul lucru ce il puteti face e sa sesizati organele daca nu va este platita pensia de intretinere legal stabilita si sa ii lasati in pace (ma refer la sotul dumneavoastra si consoarta lui de acum).
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
florin-cons
O norma juridica nu (re)intra in vigoare prin "abrogarea abrogarii". Ea trebuie adoptata in mod expres de catre organul legislativ.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
darian2006 a scris:

Buna seara!
Fostul sot m-a injurat in public,m-a amenintat si m-a impins ridicand palma la mine sa ma loveasca.Mentionez ca este a doua ora cand incearca sa ma loveasca de fata cu,concubina acestuia.Eram in parc impreuna cu fiul meu care l-a sunat pe fostul sot sa vina in parc la el dupa ce iese de la servici.In parc a aparut si concubina acestuia impreuna cu baiatul ei,aceasta controlindu-l tot timpul si cand mai venea la fiul lui.
Mentionez ca ea este de o nesimtire maxima,fiind foarte incantata ca fostul sot incearca sa ma loveasca de fata cu ea.Scandalul a inceput de la faptul ca ea se pregatea sa plece din parc si ,,la comanda,,trebuia sa plece si fostul sot impreuna cu ea si fiul ei,,acasa,,.Asta dupa ce el vazand ca este ea in parc s-a dus sa stea cu ea,neglijindu-si copilul,deoarece ea ii impune sa nu-l sune fiul meu,sa nu-si viziteze copilul,etc.Nici pensia alimentara nu i-a platit-o decat dupa ce dosarul penal a ajuns la procuratura,suma depasind 3000 lei.
Ce drepturi am in acest caz impotriva lui si al ei,ce am de facut si cum poate fi pedepsit legal.Dar ea?
Va multumesc!

Din punct de vedere penal nu aveti niciun mijloc concret care sa va garanteze sanctionarea fostului sot.
Daca este violent aveti dreptul de a obtine un ordin de protectie in scopul ca acesta sa nu se mai apropie de dvs. decat la o anumita distanta.
Aceasta este singura protectie juridica de care puteti beneficia dar numai dupa ce va veti judeca cu el si veti dovedi ceea ce sustineti si faptul ca va agreseaza fizic si psihic.
Vestea buna este ca aveti dreptul la avocat in mod gratuit.
Deci, veti avea avocat din oficiu care va poate ajuta in sustinerea actiunii,
Lovirea sau alte violente in conditiile prevazute de codul penal sunt infractiuni chiar si atunci cand sunt savarsite intre soti.
Daca exista un certificat medico-legal si alte probe ( martori, etc... ) puteti formula plangere penala.

Alte discuții în legătură

Plangere calomnie ContSters174575 ContSters174575 Buna ziua! Am si eu o mare problema cu socrii mei. Sunt casatorita si am 2 copii, unul de 8 ani si unul de 11 luni. De 3 luni socrii mei ma acuza ca l-as fi ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)