DianaManuela a scris:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Problema mea se complica pe zi ce trece. Am preluat contabilitatea fara o balanta a mijloacelor fixe, avand in 212 o valoare atribuita de patron unui spatiu in care desfasoara activitate de comert. Eu am definit-o asa, dansul a declarat la primarie ca fiind spatiu societatii, dar nu este asa. Am cautat in dosare un act doveditor, o factura, un contract intre dansul si firma sa si nu am gasit nimic. Toate autorizatiile sunt pe numele patronului, terenul este proprietatea sa, nimic pe firma. In 2010 incepe lucrarile la spatiul actual, magazin P+1, are autorizatii pe societate si lucrarile s-au finalizat in 2012. In planul cadastral C2 declarat la primarie este pe persoana fizica unde candva firma a functionat cu alta activitate, in dreptul C1 unde s-a finalizat constructia actuala scrie "cladirea apartine firmei", dar eu nu am nici un act in acest sens. Cei de la registrul agricol au inregistrat ce a declarat patronul pe proprie raspundere, iar eu nu stiu cum sa o scot la capat. Ca persoana fizica nu avea obligatia evaluarii si atunci ceea ce a declarat nu este corect. Ca sa clarific situatia evaluez noul spatiu la care am autorizatie de constructie pe firma si la care am materiale inregistrate in ct 231 si il trec ca mijloc fix, dar nu stiu ce sa fac cu valoarea declarata eronat la primarie. Se poate dovedi clar ca nu apartine firmei, dar cei de la primarie nu cred ca vor accepta greseala patronului. Va rog cu disperare sa imi dati un sfat, nu m-am confruntat cu astfel de situatii, am impresia ca sunt de domeniul SF-ului.
Buna ziua,
Va rog frumos, o parere, un sfat...cei de la primarie sunt "depasiti de situatie", ca sa ii citez!
Drept la contestatie am? Pot sa actionez in justitie, sa iau legatura cu un avocat?
Multumesc.