Buna seara,
Am o problema in legătura cu decizia unei primarii de a calcula impozitul unei clădiri. Persoana juridică a depus peste termen decizia de impunere pentru anul 2012 împreuna cu raportul de evaluare al clădirii si balanta contabila la 31.12.2011, mai exact in Martie 2013. Raportul este întocmit de un membru CECCAR, valoarea clădirii in urma evaluarii este mai mică cu 1200 lei. Pentru anul 2012 s-a plătit la primărie impozit la zi ,clădirea fiind considerată reevaluata, dar am primit o adresa prin care se comunica ca aceasta clădire intra in categoria de 30% impozit întrucât nu a fost reevaluata. Nu înțeleg de ce tot anul 2012 au crezut ca este reevaluata si acum in 2013 mi-au cerut actele de la dosar si nu le considera valabile. Pot face contestație la decizia lor? De fapt la adresa primită căci nu am decizia de impunere semnată si stampilata de primărie.
Multumesc anticipat.
Ati mai putea incerca un lucru, din ce am inteles societatea nu este proprietar pe nici un spatiu, iar autorizatia de constructie este pe numele patronului, daca este asa cerere catre registrul agricol sa va elibereze o adeverinta de proprietate pentru adresa respectiva, iar cand s-a infintat societatea pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea s-a facut un contract de comodat intre proprietar si persoana juridica, contract inregistrat la registrul comertului, inaintati o adresa catre primarie in care sa ii anexati acest contract cu viza registrului comertului, anexatiadeverinta de la primarie pentru cladirea respectiva si actele de proprietate care demonstreaza ca persoana fizica este proprietar (autorizatie constructie, contract vanzare-cumparare, titlu proprietate etc.)
Multumesc frumos pentru raspuns.
S-a incercat pe cale amiabila, primaria refuza orice modificare. Recunoaste ca imobilul este in proprietatea persoanei fizice si accepta sa o treaca in Reg Agricol doar cu 2013. Patronul a refuzat la randul lui decizia si a facut contestatie la Judecatorie. Cum este posibil ca toti functionarii unei primarii sa fie lipsiti de responsabilitate? Mai mult la Reg. Agricol nu au personal care sa clarifice situatia. La orice agentie ANAF am putut corecta declaratii si recalcula taxe si impozite in legatura cu Bugetul Statului, la primarie nu. Sper ca procesul sa se deruleze corect, desi nu m-ar mira ca primaria sa castige. Firma nu va putea plati, nu dispune de o suma atat de mare, posibil sa falimenteze.