avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil rezultat din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil rezultat din concubinaj

Buna seara,am un baietel de 10 luni si as dori sa imi ramana mie,eu sunt tatal am 29 de ani si sunt impreuna cu mama baiatului de 3 ani,inca locuim impreuna dar dorim sa ne despartim.multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:33, 25 Martie 2013
Cam mic copilul, pentru a fi incredintat tatalui...

Cu siguranta dupa ce o sa mai creasca aveti sanse mai mari pentru a obtine incredintarea copilului.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun de ambii parinti, veti avea drept la vizita, insa domiciliul copilului va fi la mama, n-are sens sa va faceti sperante.
Doriti sa ramana copilul la dv., dar pe care considerente? Au fost copii si mai mici ramasi la tati, nu asta ar fi o problema, insa depinde de circumstante si nu stim nimic. Cine s-a ocupat pana acum de copil? Conditii, timp, loc de munca, locuinta, alaptare sau nu, intelegere intre parinti... habar n-avem.
Reveniti cu detalii.

Carm3n, e ilegal sa presupunem ca tatal nu va putea avea la el stabilita locuinta pe motiv ca e de sex barbatesc. Nu exista o varsta de la care copilul poate sta cu mama sau cu tatal, doar unele preconceptii.

Autoritatea va fi comuna cred, dar e regula, nu stiu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)
Divort cu minor ioanaotilia ioanaotilia buna-ziua. m-am casatorit cu tatal copilului meu in ianuarie 2014, cand cel mic avea deja un an si o luna. am trait in concubinaj cu acesta din nov 2012. dar ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara alejandra alejandra probabil ca este un subiect destul de dezbatut dar ce se poate face cand un parinte se impotriveste ca celalalt parinte sa iasa cu un minor din tara,in ... (vezi toată discuția)