avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii functionare magazin mixt pe PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii functionare magazin mixt pe PFA

Buna,
In urma cu o saptamana am deschis un mic magazin mixt (vanzari cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare in magazine nespecializate) pe PFA cu o suprafata de 16 m2. In momentul in care am ridicat certificatul si hotararea judecatoreasca de la firma de consultanta care s-a ocupat de acte, mi s-a spus k nu mai trebue sa merg numai la primarie pt. avizul de functionare si la institutia fiscala de care apartin, dupa care pot sa deschid magazinul. Am fost, am rezolvat si am deschis, dar a venit cineva si mi-a spus k mai trebuie sa merg la pompieri, la sanepid, la fortele de munca, mediu etc, ca trebuie sa am un dosar cu autorizatii de la fiecare.... Trebuie sa am dosarul respectiv ? au omis cei de la firma de consultanta sa-mi spuna?
sorinnel_25 a scris:
a venit cineva si mi-a spus k mai trebuie sa merg la pompieri, la sanepid, la fortele de munca, mediu etc, ca trebuie sa am un dosar cu autorizatii de la fiecare.... Trebuie sa am dosarul respectiv ? au omis cei de la firma de consultanta sa-mi spuna?

Magazinul respectiv a fost inregistrat la registrul comertului ca punct de lucru? Ca nu prea inteleg de ce s-a ocupat firma respectiva.
Da , a fost inregistrata cu pct de lucru, am obtinut certificatul de inregistarare si hotararea judecatoreasca de la Registrul Comertului si am ca obiect de activitate principal CAEN 5211 si activitate secundara 5212....
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
sorinnel_25, utilizator
Bun, atunci inseamna ca a fost depus la ORC formularul de autorizare pe sediu: [ link extern ]
Acesta se trimite peste tot de catre ORC si autorizarea se face pe baza declaratiei, nu mai trebuie sa mergeti nicaieri in aceasta privinta. Numai autorizarea ca spatiu de alimentatie publica mai poate presupune o alta autorizatie de la primarie, dar asta e altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen necesar vanzarii de reviste si ziare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara!Am o firma de pariuri sportive si as dori sa stiu ce cod caen imi trebuie pentru a putea vinde in agentiile mele ziare si reviste (ex:Prosport, ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru - avize necesare fscridon fscridon Buna ziua, Am nevoie de un sfat competent cu privire la deschiderea unui punct de lucru. Am frunzarit internetul si am gasit mai multe pareri si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Autorizatii functionare florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am infiintat de curand un II \"comert cu amanuntul prin standuri si piete\" ca activitate secundara. In cerere am trecut si comert in magazine ... (vezi toată discuția)