avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prestari servicii - afacere transport marfa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prestari servicii - afacere transport marfa

Buna ziua, as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati acorda un sfat in privinta deschiderii unei forme legale de desfasurare a activitatii comerciale: Intreprindere Individuala sau SRL. Care dintre aceste doua forme de organizare a activitatii este mai potrivita pentru activitatea PRESTARI SERVICII- TRANSPORT MARFA?
Si care ar fi cele mai mici costuri si in acelasi timp - forma legala cea mai potrivita pentru aceasta activitate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:43, 26 Martie 2013
La PFA nu aveti decat maxim 5 obiecte de activitate.

La SRL , exista act constitutiv cu unul sau mai multi asociati si mai multe obiecte de activitate, etc.
Va multumesc frumos!!! Am inteles ca pentru PFA sau II costurile sunt mai mici in ceea ce priveste taxele catre ORC comparativ cu costurile pentru un SRL. Dar, revin si intreb pot desfasura activitate de prestari servicii, respectiv transport si pe un PFA sau II ? Cum stau lucrurile in privinta sumelor minime sau maxime facturate pentru un PFA sau II? Sau cum stau lucrurile cu plata TVA-ului... pentru un PFA sau II comparativ cu un SRL....?
Cu respect Cristina Petrescu
In locul dvoastra as merge pe S.R.L., deocamdata este cea mai buna in legislatia romaneasca, insa nu stim ce va fi maine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce forma juridică potrivită ar fi srl sau pfa? MeDaRa MeDaRa Buna ziua, As dori sa ofer spre închiriere decorațiuni (panou, arcada, aranjamente florale) pentru evenimente (nunți, botezuri etc) - ma puteți sfătui ... (vezi toată discuția)
Infiintare p.f.a ContSters236592 ContSters236592 Buna seara, am un s.r.l pe domeniu imobiliare insa ma tot gandesc sa trec pe P.F.A. Care sunt taxele, cotizatiile pt. P.F.A? si i-mi trebui un anumit curs ... (vezi toată discuția)
Poate o pf sa incheie un contact de prestari servicii/comision? Dumitru_Eugen Dumitru_Eugen Buna ziua, Poate o persoana fizica sa incheie un contract de prestari servicii? (Situatia este urmatoarea: de curand datorita costurilor prea mari am decis ... (vezi toată discuția)