avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce forma juridică potrivită ar fi SRL sau PFA?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce forma juridică potrivită ar fi SRL sau PFA?

Buna ziua,
As dori sa ofer spre închiriere decorațiuni (panou, arcada, aranjamente florale) pentru evenimente (nunți, botezuri etc) - ma puteți sfătui dacă forma juridică potrivită ar fi SRL sau PFA, care ar fi avantajele si dezavantajele? Menționez ca dispun de o recuzita restrânsă, deci costurile percepute si deci profitul ar fi foarte mici la început. Ce ar fi mai convenabil ptr mine dpdv investiție (casa de marcat etc) si taxe si impozite către stat? Îmi puteți oferi câteva informații care sa ma ajute sa ma ghidez astfel încât sa nu ajung sa plătesc foarte mult comparativ cu încasările? Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Bună ziua,

Pentru a putea înregistra un PFA, persoana în cauză trebuie să fi absolvit studii de specialitate în domeniul respectiv, în care dorește să activeze.
Cel mai indicat ar fi să vă înființați un S.R.L., prin care puteți să desfășurați, în mod autorizat, mai multe activități.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea codului caen pentru pfa Andreea Stefania 1524 Andreea Stefania 1524 Buna ziua! Imi doresc sa imi deschid un Pfa si sa realizez urmatoarele actiuni: sa realizez aranjamente din flori de hartie si flori artificiale pe care sa le ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pfa Katiusha Katiusha Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o intrebare? Am un pfa prin care inchiriez diferite aranjamente florale pentru evenimente (nunti, botezuri etc) Cu ... (vezi toată discuția)
As dori sa înființez o firma (Întreprindere individuală) MeDaRa MeDaRa Buna ziua, As dori sa înființez o firma (Întreprindere Individuală) pentru a: -oferi spre închiriere aranjamente pentru nunta (ornamente florale, ... (vezi toată discuția)